Kézilabda Bajnokok Ligája

2024.02.28. 12:35

Most Franciaországban kell nyernie a Telekom Veszprémnek

Újabb fontos feladat előtt áll a Telekom Veszprém, amelynek csütörtök este Franciaországban kell nyernie a kézilabda Bajnokok Ligájában.

Horváth Gábor

Már csak két kör van hátra a kézilabda Bajnokok Ligája aktuális szezonjának csoportszakaszából. A Telekom Veszprém továbbra is a harmadik helyet foglalja el a B jelű nyolcasban és küzd azért, hogy megelőzze a nála két ponttal jobban álló német SC Magdeburgot. A felek az utolsó fordulóban, jövő héten a Veszprém Arénában csapnak majd össze, addig azonban vár még rájuk feladat. A veszprémiek csütörtökön (kezdés: 20.45) a francia Montpellier HB vendégei lesznek.

A Veszprém és a Montpellier nagyot csatázott egymással tavaly szeptemberben előbbi otthonában Fotó: Fülöp Ildikó

A bakonyi csapat remek formának örvend, ebben az évben eddig a tervek szerint tudott haladni. A Bajnokok Ligájában begyűjtötte a pontokat Portóban, majd két vállra fektette otthon a dán GOG csapatát. Az NB I-ben a Csurgó, a Tatabánya, és a PLER után a Gyöngyöst is legyőzte. Momir Ilicsék így kanyarodnak rá a Montpellier elleni csatára. A franciák a negyedikek a B csoportban, eddig 12 pontot szereztek, hat sikerük és hat vereségük van. Az egyik vereséget szeptemberben a Veszprém Arénában szenvedték el, ahol 33-31 arányban maradtak alul. Az a találkozó kiélezett volt, a gallok sokáig vezettek vendégként, a hajrát azonban a Telekom bírta jobban. A hazaiaknál Jehia el-Dera volt a legeredményesebb hét góllal, Mikita Vajlupau hatszor talált a hálóba. A franciáknál Sebastian Karlsson hat találatot jegyzett. Patrice Canayer legénysége ugyan elbukott, de bebizonyította, hogy komoly potenciál van benne. A Montpellier az előző fordulóban alulmaradt a lengyel Plock otthonában, hazai pályán viszont az előző három fellépésén diadalmaskodott a BL-ben a csapat, legutóbb, még októberben a Magdeburg tudott nyerni az FDI stadionban.

A francia pontvadászatban viszont épp most kapott ki a Montpellier, a Paris SG vitte el magával vasárnap a pontokat, a dél-francia alakulat csak harmadik a tabellán.

- A Montpellier egy nagy múlttal rendelkező együttes. Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy nagyon nehéz ellenük játszani, főleg idegenben. A szurkolóik fantasztikus hangulatot teremtenek, ezzel pedig nagy nyomást tesznek a vendég csapatokra. Egy kemény csapatról van szó és mindig az utolsó utáni másodpercig küzdenek. Nekünk az a feladatunk, hogy fenntartsuk azt a jó formát, amibe vagyunk. Fegyelmezetten kell kézilabdáznunk és meg kell mutatnunk a csapatunk karakterét. Közös a célunk, szeretnénk legalább a második helyen végezni a csoportunkban. Két találkozónk van még a csoportkörből, előbb Montpellierbe utazunk és először ezt az akadályt szeretnénk sikerrel venni – fogalmazott a handballveszprem.hu oldalon megjelent interjúban a veszprémiek egyiptomi légiósa, Jehia el-Dera.

A BL-csoportkör 13. fordulójában az SC Magdeburg az éllovas Barcelonát fogadja, a derbi szintén csütörtökön 20.45-kor kezdődik.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!