Labdarúgás

2024.02.09. 13:21

Nem vár könnyű meccs a bakonyiakra

Az FC Ajka labdarúgó együttese vasárnap a Szeged otthonába látogat az NB II 20. fordulójában. Az ajkaiak a bennmaradásért, a szegediek pedig a feljutásért küzdenek.

Balogh Dávid

Nehéz meccs előtt állnak az ajkaiak

Forrás: FC Ajka

Fotó: FC Ajka

Múlt héten rendezték az első tavaszi fordulót. Schindler Szabolcsék hazai pályán a Budafokot verték meg 3-1-re, a szegediek pedig egy gól nélküli döntetlent játszottak a Vasassal. Az együtteseknél mások a célok, míg az alföldiek a feljutó helyet ostromolják, addig a Veszprém vármegyeiek a bennmaradásért folytatnak nagy harcot.

A Szeged jelenleg a tabella 3. helyén áll 34 egységgel. A kék-feketék nyolcszor hagyhatták el győztesen a pályát, emellett tíz döntetlent, és egy vereséget gyűjtöttek be. Gólarányokat tekintve 21 lőtt, és 13 kapott gólig jutottak.

Az ajkai csapat az előző fordulóban egy helyet már tudott javítani, így a 16. pozícióból várja a mérkőzést, 14 ponttal. A zöld-fehérek ebben a pontvadászatban négy alkalommal nyertek, kétszer végeztek döntetlenre, és 12-szer kaptak ki.

A két csapat legutóbb augusztusban találkozott egymással, akkor 0-0-s döntetlen született.

– Nehéz mérkőzésre számítok, fegyelmezett szervezett csapat ellen fogunk játszani, aki ráadásul október óta nem kapott gólt. Számunkra plusz motiváció az, hogy meglepetést okozzunk. A Szeged az élvonalért játszik, az élbolyhoz tartozik. Sokat készültünk rájuk, próbáltuk felfedezni a gyenge pontjaikat – nyilatkozta Schindler Szabolcs, az FC Ajka vezetőedzője.

A Szeged-Ajka bajnoki mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik a Szent Gellért Fórumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!