Labdarúgás

2024.02.23. 12:04

Pécsre látogat az Ajka

A labdarúgó NB II 22. fordulójában a tavaszi szezont parádésan kezdő FC Ajka a napokban edzőváltáson átesett Pécshez látogat.

Balogh Dávid

Az ajkaiak fantasztikusan indították a tavaszt. A 17. helyről indultak, és négy mérkőzésből négyet megnyertek. Schindler Szabolcsék a sikereknek köszönhetően feljöttek a 13. helyre, de így is még közel a veszély, mert a riválisok is gyűjtögették a pontokat.

A Pécs háza táján nem alakultak ennyire kedvezően a történések, ugyanis a legutóbbi három mérkőzésükön csupán egy pontot szereztek, és a héten Kulcsár Árpád vezetőedző is távozott. Helyére az a Mátyus János érkezett, aki 2023-ban Magyar Kupa döntőig menetelt az NB II-es Budafokkal.

A Baranya vármegyeiek jelenleg a tabella 10. helyén állnak 26 ponttal. Ami érdekesség, hogy a csapat 21 mérkőzésén csupán 10 gólt szerzett, messze a legkevesebbet a bajnokságban.

A két csapat 16. alkalommal találkozik egymással. Eddig a Pécs tízszer tudott győzni, az ajkaiak csupán háromszor, és két esetben döntetlennel zárult a mérkőzés. Gólarányokat tekintve 27-7 az állás a baranyaiak javára.

A labdarúgó NB II 22. fordulójában a tavaszi szezont parádésan kezdő FC Ajka a napokban edzőváltáson átesett Pécshez látogat.
Ezúttal is nagy koncentrációra lesz szüksége a bakonyi csapatnak
Fotó: Gyarmati László/archív

A Pécsi MFC-FC Ajka bajnoki találkozó vasárnap 14 órakor kezdődik a PMFC Stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!