Női röplabda NB I

2024.02.19. 09:25

Újra nyert a VESC

A női röplabda NB I legutóbbi játéknapján a VESC könnyed sikert aratott hazai pályán a BRSE fiókcsapata ellen.

Balogh Dávid

Négy mérkőzés után tudtak újra nyerni a veszprémi lányok

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló-archív

VESC - Békéscsaba 3:0 (12, 17, 10)

Veszprém, 80 néző. V.: Szél, Vigh.

VESC: Deli 1, Araújo 27, Sevinger, Sólyomvári 10, Richards 15, Bozsó 3. Csere: Bődi (liberó), Szalczinger, Kiss 1, Rácz 2, Kovács. Edző: Tumpech Ádám.

BRSE: Gergácz 3, Mikus 1, Fekete G. 10, Gajdács 2, Korcsok 4, Szatmári 1. Csere: Nánási (liberó), Fekete R. 1, Budai 5, László, Mészáros. Edző: Nagy Attila. 

Az első játékrészt szorosan kezdték a csapatok, de a hazaiak rögtön magasabb fokozatba kapcsoltak. A békésiek nem nagyon tudtak mit kezdeni Sólyomváriékkal, és könnyedén nyerte az első szettet a Veszprém (25-12).

A második felvonásban összeszedettebben játszottak a vendégek, de így sem nehezítették meg túlságosan a bakonyiak dolgát (25-17). 

A harmadik szett tükörsima veszprémi győzelmet hozott (25-10), így négy bajnoki vereséget követően ismét nyerni tudtak Tumpech Ádám tanítványai. 

Tumpech Ádám: – Tudatosan készültünk erre a meccsre, hogy összekapjuk magunkat az elmúlt hetekben elszenvedett vereségek után. Sikerült azt a játékot játszani, amit az edzésen elképzeltünk és összeraktunk. A lányok koncentrációja ma százszázalékos volt, nagyon pici hullámvölgyeket engedtünk meg. Ha mérkőzést akarunk nyerni bárki ellen ebben a ligában, akkor ez az a magatartás, fegyelmezettség, ami elengedhetetlen. 

Deli Zsófiáék legközelebb február 24-én lépnek pályára a Budaörs otthonában.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában