Kézilabda Bajnokok Ligája

2024.03.06. 14:00

A csoportkör legfontosabb meccse előtt áll a Telekom Veszprém

Csütörtök este eldől, hogy hányadik helyen végez a Telekom Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában. A Magdeburg elleni hazai derbi kiemelten fontos a folytatás szempontjából, a nehézsége az, hogy a rivális is a második pozícióra hajt.

Horváth Gábor

Elérkezett az utolsó forduló a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A B jelű nyolcas rendkívül izgalmas játéknap előtt áll.

Legutóbb 2022 októberében járt a Veszprém Arénában a Magdeburg, akkor hatalmas csatában döntetlen született
Fotó: Penovác Károly/Napló-archív

Az biztos, hogy az első három helyen a Barcelona, a Magdeburg és a Telekom Veszprém végez, a sorrend azonban még nem dőlt el. Az első két pozíció azért fontos, mert az itt végzett csapatoknak nem kell pályára lépniük az egyenes kieséses szakasz nyitányán, majd csak a negyeddöntőben csatlakoznak a megmaradt mezőnyhöz.

Az említett hármasból a Barcelona van a legjobb pozícióban, a katalánok - akik a Montpellier-t fogadják – másodiknál nem is lehetnek rosszabbak, s ha nyernek (a papírforma szerint), biztosan csoportelsők. Ha a Magdeburg kikap vagy ikszel Veszprémben, a Barcelonának a döntetlen is elég ehhez.

Most nézzük a veszprémi derbit, hiszen az ígérkezik a legizgalmasabb összecsapásnak! A képlet abból a szempontból egyszerű, hogy amelyik csapat nyer, az biztosan benne lesz az első kettőben. A magyar és a német csapat is lehet csoportelső, de ehhez a Barcelonának botlania kell. A döntetlen a Magdeburgnak kedvezne, tehát ha a címvédő nem kap ki a Veszprém Arénában, akkor megelőzi a bakonyiakat. Igazi ki-ki meccs elég nézünk tehát. A Telekom a sorozat nyitányán fantasztikus teljesítménnyel tudott győzni Magdeburgban, Momir Ilics legénysége tavaly szeptemberben öt góllal bizonyult jobbnak a riválisnál. A németek ezt követően simán kikaptak Barcelonában, ám a következő 11 BL-találkozójukat mind megnyerték, legutóbb a katalánokat fektették két vállra.

A Magdeburg remek formának örvend, ebben az évben hét siker mellett csak egy hannoveri vereség csúszott be, a Bundesligában jelenleg második a csapat, három ponttal lemaradva az egy meccsel többet játszó Füchse Berlin mögött.

A Telekom Veszprém december 7. óta nem kapott ki (akkor a lengyel Plock otthonában maradt alul), azóta nyolc sikert számlál sorozatban.

Az utolsó forduló programja a B csoportban, csütörtök, 18.45: Telekom Veszprém-SC Magdeburg, RK Celje PL-GOG, 20.45: Plock-Porto, Barca-Montpellier.

A csoport állása: 1. Barca 22 pont, 2. Magdeburg 22, 3. Veszprém 20, 4. Montpellier 12, 5. GOG 11, 6. Plock 9, 7. Porto 8, 8. Celje 0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!