Újabb futsalos vereség

2024.03.04. 20:10

A piros lap után nem volt esélye a Veszprémnek (képgaléria)

Harmadik mérkőzését is elveszítette a futsal NB I felsőházi rájátszásában a Veszprém, amely hétfőn a Berettyóújfaluval szemben maradt alul.

Horváth Gábor

A piros mezes Berettyóújfalu elvitte a pontokat Veszprémből

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

1. FC Veszprém-MVFC Berettyóújfalu 1-5 (0-3)

Veszprém, 800 néző. V.: Zimonyi. 1. Futsal Club Veszprém: Koncsol - Tatai, Fridrich, Dorogi, Gerencsér. Csere: Őri, Bognár P., Molnár D., Ábrahám, Gavrilovics, Bognár M., Fellembek, Kiss M., Lux. Edző: Fehér Zsolt.

MVFC Berettyóújfalu: Mezei - Nagy I., Matheus, Rábl, Rafinha. Csere: Mező, Korcsmáros, Iszák, Nagy K., Magyari, Nagy D., Daróczi, Szabó P., Schusterman. Edző: Trencsényi János.

Mindkét csapat két vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást, tehát komoly volt a tét, ki tud ellépni a holtpontról.

A hazaiak nem számíthattak válogatott kapusukra, Spandler Mátyásra, aki combsérüléssel bajlódik.

A Berettyóújfalu kezdett jobban, az első percben Rábl szolgálta ki Rafinhát, aki nem hibázott, 1. perc: 0-1. A brazil gyorsan visszaadta kölcsönt, Rábl a második percben 0-2-re alakította az állást.

Fel kellett pörögnie a Veszprémnek, amelynek sikerült helyzetekig eljutnia, Dorogi, majd Kiss veszélyeztetett, Tatai próbálkozását pedig a gólvonalról vágták ki a vendégek.

A 15. percben nagyot csökkentek az 1. FCV felzárkózási reményei, egy gyors támadás végén ugyanis Koncsol kézzel ért a labdába a hatoson kívül. A kapus piros lapot kapott, így a fiatal, 17 éves Őrivel, és emberhátrányban kellett helytállnia a házigazdának.

A Berettyóújfalu kihasználta a lehetőséget, Nagy Imre növelte a különbséget a 17. percben, 0-3.

A bakonyiak 5 a 4 elleni játékra álltak át, de az első félidőben nem jártak sikerrel.

A szünet után is hasonló volt a Veszprém taktikája, ami persze hordozott veszélyeket magában. Nagy Kevin például ziccerbe került, Dorogi azonban blokkolni tudott a kapu előtt.

Nem adta fel a hazai csapat, a 30. percben Gerencsér lövése után vendégkezet ért a labda, a megítélt hat méteres büntetőt Gavrilovics a léc alá vágta, 1-3.

Felpezsdült a találkozó, a vendégeknek is jobban kellett csipkedniük magukat.

A Veszprém nyomott, de a 36. percben egy hiba után Nagy Kevin az üres kapuba ívelt, 1-4.

Nem sokkal később Rafinha hasonló helyzetből a kapufát találta el, a másik oldalon Fridrich löketét Mezei tenyerelte ki.

A 39. percben Dorogi lábáról került a saját kapujába a labda, 1-5.

Ez maradt a végeredmény, a Berettyóújfalu magabiztos sikert aratott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!