Nagy Krisztián találata döntött

2024.03.03. 19:02

FC Ajka: folytatódott az elképesztő sorozat

Hatodik bajnoki mérkőzését nyerte meg zsinórban az FC Ajka, amely vasárnap a Kazincbarcikát fektette két vállra a labdarúgó NB II-ben. Schindler Szabolcs legénysége ezúttal sem kapott gólt.

Horváth Gábor

Nagy Krisztiánék kezükben tartották a találkozót, megérdemelten diadalmaskodtak

Fotó: Nagy Lajos/Napló

FC Ajka–Kazincbarcika 1-0 (0-0)
Ajka, 800 néző. V.: Bana. FC Ajka: Szabados - Tóth G., Tar, Jagodics B., Csemer - Zsolnai - Babos, Csizmadia (Görgényi, 60.), Tajthy (Kenderes, 79.), Nagy K. (Borsos F., 60.) - Szarka. Edző: Schindler Szabolcs. Kolorcity Kazincbarcika SC: Tóth B. - Ternován (Gante, 64.), Szekszárdi, Heil, Papp M. (Dobozi, 71.), Süttő (Vincze, 83.) - Csatári (Szabó B., 83.), Csilus T., Pekár (Ádám, 64.) - Pethő, Pinte P. Edző: Csábi József.
A tabellán 12. Ajka a nyolcadik Kazincbarcikát fogadta a 23. fordulóban. A Veszprém vármegyeiek remek formában várták a meccset, hiszen öt bajnokit nyertek sorozatban, és az előző három találkozójukon még gólt sem kaptak. A kazinbarcikaiak a legutóbb két játéknapon összesen egy pontot szereztek, a Vasassal ikszelni tudtak, Siófokon alulmaradtak.
Csendesen indult a mérkőzés, majd a kilencedik percben villant az Ajka, Nagy Krisztián alig maradt le a hosszú oldalon egy beadásról, lövése elkerülte a kaput. A vendégek nagy lendülettel kezdtek, azonban helyzetig nem tudtak eljutni. Később fejjel veszélyezettek a kazincbarcikaiak, a 26. percben Papp próbálkozása nem sokkal szállt mellé.
Elsősorban az FC Ajka akarata érvényesült, a rivális viszont szervezetten játszott, hiszen jól tudták a borsodiak, milyen veszélyesek a hazai támadók. Szarkáék nyomás alatt tartották a vendégvédelmet, amely állta a sarat, támadásra ugyanakkor szinte egyáltalán nem futotta Csábi József csapatától.
Az első játékrészben nem esett gól, a fordulás után viszont gyorsan jött az ajkaiak vezető találata. A 48. percben gyors támadást vezettek a hazaiak, Tóth Gergő száguldott végig a jobb oldalon, beadására Nagy Krisztián érkezett remekül a hosszún és lőtt kapásból az üres kapuba, 1-0.
Néhány perccel később válaszolhatott volna a Kazincbarcika, Pekár lőtt az oldalhálóba.
A vendégeknek kellett csípkedniük magukat, ezt meg is tették, más kérdés, hogy egy-egy fellágoláson kívül tartósan nem tudták nyomás alá helyezni a házigazdát.
Papp Milán súlyosnak tűnő sérülést szenvedett (nem volt kontakt, a játékos fájdalmasan kapott a lábához egy visszafutásnál), a kazincbarcikait a mentő vitte kórházba.
Mentek előre a vendégek becsülettel, nem tudtak azonban betalálni, az ajkaiakak remek sorozata folytatódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!