Veszprémi siker a fociderbin

2024.03.24. 16:13

Gólból, piros lapból és tizenegyesből is egy volt

A Veszprém szerezte meg a pontokat vasárnap Balatonfüreden a labdarúgó NB III északnyugati csoportjának szomszédvári rangadóján. A bakonyiak ismét átvették a vezetést a tabellán.

Horváth Gábor

A színvonal nem volt túl magas, de a küzdelemre és a hangulatra nem lehetett panasz

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Balatonfüredi FC-Veszprém 0-1 (0-1)

Balatonfüred. V.: Iványi. Balatonfüredi FC: Erdélyi – Mayer J., Farkas, Imre, Major Sz., Mayer G., Lasz, Szabó B., Nagy R., Tóth G. (Török, 56.), Horváth Á. Edző: Preisinger Sándor.

Veszprém: Kovács Martin – Dobsa, Zachán, Kószás, Kun (Molnár B., a szünetben), Major N., Volter, Tömösvári (Krebsz, 89.), Bartusz, Baldauf, Horváth H. (Dömötör, 67.). Edző: Pető Tamás.

Mindkét csapat vereséggel hangolt a szomszédvári rangadóra: a fürediek Csornán kaptak ki, a veszprémiek hazai pályán (Pápán) a Budaörssel szemben maradtak alul.

A címvédő bakonyi csapat a tabella második helyéről várta a találkozót, abban a tudatban, hogy az éllovas Tatabánya döntetlent játszott, csak egy pontot szerzett a játéknapon.

A kezdőrúgást a füredi labdarúgás és sport szervezője, krónikása, mindenese, Burka Tibor finom mozdulattal végezte el, ezt követően viszont a keményebb belépőké volt a főszerep. Mindkét együttes igyekezett határozott benyomást tenni a másikra, épp úgy, ahogy egy rangadóhoz illik.

Az első negyed órában a hazaiak próbálkoztak többször kapura lövéssel, jellemzően akkor nyílt erre lehetőségük, amikor letámadással zavarba tudták hozni a vendégek védőit.

Fokozatosan vette át a játék irányítását a Veszprém, a 20. percben Major Norbert lőtt közelről estében a kapu fölé.

Két perccel később Mayer János hibázott hátul nagyot, Major csapott le a labdára, a füredi védő pedig a földön fekve elé vetődött és buktatta. A veszprémiek azt reklamálták, hogy ezért piros lap jár, hiszen a vendégtámadó tiszta gólhelyzetben léphetett volna ki, de a játékvezető csak sárgát mutatott fel.

A 29. percben Bartusz harcolt sikeresen a labdáért a füredi védőkkel, a játékszer Volter elé került, akinek a lövését blokkolták, Kun próbálkozása a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A 31. percben Major pörgette a labdát remekül Bartusz Dániel elé, a góllövőlista éllovasa elhúzta azt Erdélyi kapus mellett és közelről a hálóba passzolt, 0-1.

A félidő vége veszprémi fölényben telt, a bakonyiak sokkal többet birtokolták a labdát, de az eredmény a szünetig már nem változott.

Sokkal magabiztosabban, határozottabban kezdte a második játékrészt a vendégcsapat, a Balaton-partiak nem igazán találták a ritmust. Az 1-0-s eredménnyel persze Pető Tamás tanítványai sem nyugodhattak meg.

 

A 60. percben Lasz fejesét védte Kovács. Miközben eleredt az eső, Kovácsnak akadt még dolga, a veszprémi kapus egy 16 méterről leadott lövést tolt szögletre. Ez a BFC időszaka volt, a házigazda tartósan riválisa 16-osa előtt tudta tartani a labdát.

A folytatásban kiszabadult a Veszprém, a 72. percben Major Norbert találta el közelről becsúszva a a kapufát.

A hazaiak természetesen nem adták fel, de nagy rohamokat nem tudtak bemutatni, viszont hátul fellazultak.

Egy veszprémi kontra végén Lasz lökte ki a labda elöl a kapura törő Molnár Balázst. A játékvezető a büntetőpontra mutatott, a füredi játékos pedig megkapta második sárga lapját, megfogyatkozott a házigazda. A 11-est Bartusz végezte el a 82. percben, Erdélyi védte a lövést, majd az ismétléseknél még kétszer hárítani tudott, másodpercek alatt több bravúrt is bemutatott a füredi kapus.

Ment előre a BFC, azonban nem tudott helyzetbe kerülni, a másik oldalon Majort az utolsó pillanatban szerelték a kapu előtt.

A Veszprémé lett a három pont, s ezzel a címvédő ismét a tabella élére került. Kemény, sok szabálytalansággal tarkított, nem túl magas színvonalú rangadót vívtak a felek a szépszámú közönség előtt. A vendégek megérdemelten nyertek, a meccs nagy részében rá tudták erőltetni akaratukat a házigazdára. Igaz, a kihagyott lehetőségek megbosszulhatták volna magukat. Főleg akkor, amikor a Füred egy bő tíz percre beszorította a bakonyi gárdát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!