Fájó vereség

2024.03.17. 21:12

Kikapott a sereghajtótól a Balatonfüredi FC

Pont nélkül maradt a gyenge napot kifogó Balatonfüredi FC vasárnap a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

A balatonfürediek sorozatban második vereségüket szenvedték el

Fotó: Nagy Lajos/Archív

Csornai SE-Balatonfüredi FC 1-0 (0-0)

Csorna, 300 néző. V.: Németh G. Csornai SE: Ásványi – Németh Bence, Bolla, Tóth A., Füzi, Márton (Vizler, 71.), Somogyi-Bakos (Szőke, 91.), Szabó B., Németh Balázs (Szalka, 82.), Nagy K., Ladjánszki. Edző: Horváth Rudolf.

Balatonfüredi FC: Erdélyi – Mayer J. (Vér, 83.), Farkas, Major, Török (Lórántfy, 58.), Mayer G., Lasz, Bartha (Hetesi, 75.), Nagy R., Tóth G. (Imre, 58.), Horváth Á. (Szabó B., 46.). Edző: Preisinger Sándor.

A vasárnap kora délutáni időpont ellenére, szép számú nézőközönség előtt kezdődött a bajnoki találkozó a múlt héten egyaránt pont nélkül maradt Csorna és a Balatonfüred csapatai között 

A mérkőzés elején rögtön a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést és lendületes támadásokat vezettek a szervezetten védekező hazaiak ellen, akik láthatóan a gyors ellentámadások vezetésére rendezkedtek be.

Az első játékrész második felében kissé ellaposodott a játék és bár továbbra is a Füred birtokolta többet a labdát, jobbára a két 16-os között folyt a játék és komolyabb helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. Gól nélküli döntetlen állással vonultak öltözőbe a csapatok.

A második félidőben ott folytatták a csapatok, ahol az elsőt abbahagyták és az 59. percig semmi érdemleges nem történt, továbbra is meddő mezőnyjáték folyt a pálya középső részében. Ekkor váratlanul megszerezte a vezetést a Csorna: egy sikertelen füredi próbálkozást követően gyors ellentámadást vezettek a létszámfölénybe kerülő hazaiak és a lemaradó vendégvédők között a jobboldalon egyedül előre törő Némethez került a labda. Ő néhány métert vezette és 12 méterről a lövésre szánta el magát, amelybe Erdélyi kapus csak belekapni tudott és a jobb alsó sarok felé vánszorgó labdát Füzi a gólvonalról segítette a füredi kapuba, 1-0.

Ezt követően a Füred kétségbeesett rohamokba kezdett az egyenlítéséért, de az eredményen nem tudott változtatni. A vendégek a 88. percben álltak legközelebb a gólszerzéshez, amikor is a bal oldalon a védelem mögé kerülő Lórántfy élesen lőtt középre és az előre lopakodó Lasz elé került labda, aki hét méterről a bal kapufa mellé helyzete azt. 

A rendkívül lelkes és szervezetten játszó Csorna teljesen megérdemelten tartotta otthonában a három pontot az enervált és gyenge támadójátékot bemutató Balatonfüreddel szemben.

Tudósított: Csákvári Tamás.

Preisinger Sándor: - Sajnos ma akarati tényezőkben felülmúltak bennünket a hazaiak, akik így teljesen megérdemelten nyertek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!