Elismerés

2024.03.29. 20:00

Kitüntették Eitner Kingát

Gerevich György Nevelőedzői Díjat kapott Eitner Kinga, a Balaton vívószakosztály elnöke, a vidéki vívás nagykövete, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője.

Tóth B. Zsuzsa

A Magyar Vívó Szövetség közösségi oldalán közölte a hírt, mi szerint első alkalommal adták át a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága által alapított, a Nemzeti Sportügynökség (NSÜ), a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) és a Magyar Edzők Társasága együttműködésével létrehozott Gerevich György Nevelőedzői Díjat a Duna Arénában. Az elismerést három kitüntetett között kapta Eitner Kinga, aki Schmidt Ádám sportért felelős államtitkártól és Deutsch Tamástól vehette át a kitüntetést. 

Kitüntették Eitner Kingát
Kitüntették Eitner Kingát
Fotó: Magyar Vívó Szövetség

Eitner Kinga évtizedekkel ezelőtt, Tapolcán kezdte edzői pályafutását. Egyik első csoportjában szerepelt Szalay Gyöngyi, aki hétszeres világbajnok és olimpiai bronzérmes lett, és pályafutása végéig Borosné Eitner Kinga volt az edzője. Nála kezdte karrierjét többek között Boczkó Gábor és Rédli András. Kinga a junior férfi párbajtőr-válogatott edzőjeként három világbajnoki aranyéremre vezette azt a csapatot, amelynek tagjai a mai felnőttválogatott magját adja. Ő alapította a Balaton vívóklubot, amely mára Veszprémben, Balatonfüreden és Keszthelyen 150 fiatal vívóval ér el sikereket.  

Eitner Kinga főrendezése mellett zajlanak az Olimpici, az utánpótlás-korosztály országos bajnokságának döntői. Mostanáig edzősködik, gyermekcsapatával tavaly is megnyerte az országos bajnokságot. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!