Futball NB III.

2024.03.03. 21:21

Kiváló tavaszi rajt a balatonfürediektől

Három pontot szerzett a Balatonfüredi FC télen érkezett szakvezetője, Preisinger Sándor bemutatkozó bajnoki mérkőzésén. A BFC idegenben tudott nyerni a labdarúgó NB III 18. fordulójában.

Horváth Gábor

Preisinger Sándor győztes meccsen mutatkozott be a füredi kispadon

Fotó: Nagy Lajos/Archív

Dorogi FC-Balatonfüredi FC 0-1 (0-1)

Dorog, 400 néző. V.: Görög. Dorogi FC: Pálfi – Forgó, Tóth L., Selmeci (Ferkó, 76.), Harmat (Nagyházi, 46.), Vígh (Schaffer, 64.), Papp M., Kovács O., Balla (Bokán, 46.), Szerencsi, Lénárt (Boda, 84.). Edző: Bekő Balázs.

Balatonfüredi FC: Erdélyi – Mayer, Farkas, Major (Szabó B., 86.), Mayer, Lasz, Burucz, Bartha (Török, 61.), Nagy R., Tóth G., Horváth Á. (Imre, 79.). Edző: Preisinger Sándor.

Nagy várakozás előzte meg a tavaszi nyitányt, hiszen új szakvezető érkezett a fürediekhez, a produktum pedig felemás volt a felkészülési meccseken. Sok volt a kérdőjel a szurkolókban.

Már az első percekben látszott, a csapat megfelelően felkészült az ellenfélből, az egészséges agresszivitás sem hiányzott a vendégek játékból.

A hazaiakat láthatóan meglepte a BFC fegyelmezett, szervezett játéka, képtelenek voltak kibontakozni.

A 27. percben Majer Gergő ívelt kiválóan a hazai kapu előterébe, s a jókor érkező Major Szabolcs a hosszú sarokba passzolt, 0-1.

A félidő hátralevő részében a hazaiak tovább erőlködtek, de képtelenek voltak igazán helyzetbe kerülni.

A második játékrészben a játék képe semmit sem változott, a dorogiak dominálni próbáltak, de 

a 16-os vonalánál elfogyott a tudomány. Jellemző, hogy a második 45 percben Erdélyi Ádámnak nem volt védeni valója.

Ellenben a másik kapunál a füredi támadók négy alkalommal is óriási helyzetben hibáztak, így az eredmény már nem változott.

Tudósított: Fülöp Zoltán.

Preisinger Sándor: - A fiúk maximálisan betartották a megbeszélt taktikát, fegyelmezett játékunkkal teljesen megérdemelten nyertünk. Örülünk a jó tavaszi rajtnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!