Kézilabda NB I.

2024.04.13. 20:43

A Fradi ellen is begyűjtötte a pontokat a Veszprém

Kilencgólos sikert aratott a Telekom Veszprém a kézilabda NB I-ben szombaton, idegenben.

Horváth Gábor

Kentin Mahéék magabiztos sikert arattak

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

FTC–Telekom Veszprém 31-40 (16-20)

Budapest, 1000 néző. V.: Bócz, Wiedemann. FTC-Green Collect: Borbély, Győri 1 (kapusok), Bognár A. 5, Nagy B. 9, Imre 1, Balogh 2, Pordán 2, Debreczeni 1, Csörgő 1, Mikita 2 (1), Szepesi, Bujdosó 3, Kovacsics 4. Edző: Pásztor István.

Telekom Veszprém: Corrales, Jensen (kapusok), J. Omar 4 (2), Descat 4, Sandell 6, Nilsson 3, Ligetvári, Marguc 6 (1), Végh, Mahé, el-Dera 3, Bőti 2, Pesmalbek 1, Casado 3, Fabregas 5, Koszorotov 3. Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 2 perc, ill. 4 perc

Hétméteresek: 1/1 ill. 5/3.

Bár az első gólt az FTC szerezte, nem sokkal később 1-4-et mutatott az eredményjelző. A Veszprém a folytatásban is uralta a játékot a meccsre mindössze 13 játékost nevező házigazdával szemben, 14. perc: 3-10. A folytatásban némileg összekapták magukat Debreczeni Dávidék, akik mínusz háromra zárkóztak, 11-14. A félidő végén Fabregas szerezte meg a 20. bakonyi gólt, a fővárosiak 16-nál jártak a szünetben.

Fordulás után megint megközelítette ellenfelét a Fradi, 17-20, de ezt követően visszaállt a 4-5 találatnyi különbség. A 44. percben 25-30-at mutatott az eredményjelző, s a hajrában még jobban fáradó ellenfele fölé nőtt a Telekom Veszprém. A vendégek végül kilenccel nyertek, Lukas Sandell és Gasper Marguc volt a legeredményesebb 6-6 góllal. A hazaiaknál Nagy Bence kilencig jutott.

Pásztor István: – Igyekeztünk arra használni ezt a mérkőzést, hogy a fiatalok formába lendüljenek, szokják ezt a típusú játékot. Fontos időszak következik, most dől el, hogy sikeres lesz-e a szezon.

Momir Ilics: – A Ferencváros tiszteletet érdemel, hiszen sok hiányzóval is igyekezett minél jobban felvenni a harcot. Próbáltunk pár játékelemet, gyakoroltunk, hiszen nehéz feladatok várnak ránk. Azért dolgozunk, hogy még jobbak legyünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!