Öt gól esett a rangadón

2024.04.28. 18:55

A Veszprém elverte a listavezető Tatabányát

Legyőzte az éllovas Tatabányát és ezzel életben tartotta címvédési reményeit a Veszprém a labdarúgó NB III északnyugati csoportjában. A hazaiak játszották a szebb és eredményesebb focit, megérdemelten gyűjtötték be a pontokat a remek hangulatú összecsapáson vasárnap Pápán.

Horváth Gábor

Major Norbert góljával került előnybe a Veszprém

Fotó: Nagy Lajos/ Napló

Veszprém-Tatabánya 3-2 (1-0)

Pápa, 800 néző. V.: Bana. VSC 2015 Veszprém: Kovács M. - Krebsz, Kószás, Dobsa, Zachán – Somogyi – Baldauf (Szabó K., 87.), Volter – Tömösvári (Molnár B., 53.), Major (Kun, 74.), Dömötör (Bartusz, 53.). Edző: Pető Tamás.

Opus Tigáz Tatabánya: Lóth – Molnár T. (Klausz, 63.), Krupánszki, Székely, Katona (Kiprich, 62.) – Szalánszki (Forró, 63.), Soltész (Hadobás, 75.), Kovács I. (Szegő, 63.) - Szegleti, Letenyei - Árvai. Edző: Gyürki Gergely.

Az éllovas Tatabánya és a második helyen álló Veszprém találkozott egymással a tavasz rangadóján, a legnagyobb bajnokaspiránsok egymás ellen, épp ahogyan egy évvel ezelőtt. A különbség az, hogy akkor biztosan eldőlt a bajnoki cím sorsa (a bakonyiak javára, egy 96. percben szerzett góllal), most viszont „csak” jó eséllyel. Az előző szezonban ugyanis az utolsó fordulóban találkoztak egymással a Veszprém ideiglenes otthonában, Pápán a felek, most viszont a derbi után még négy kör vár rájuk. Ezzel együtt rendkívül fontos összecsapás várt a két együttesre, a hat ponttal vezető Tatabánya egy sikerrel óriásit léphetett az aranyérem felé, ha viszont a hazaiak kaparintják meg a pontokat, megmarad a esélyük a címvédésre.

Mi a helyzet a döntetlennel? Azzal minden bizonnyal a vendégek lettek volna elégedettek, igazából a Veszprémnek a győzelem számított igazi eredménynek. 

Ahogyan arra számítani lehetett, kiváló hangulat várta a csapatokat vasárnap délután a Perutz Stadionban. A tatabányai szurkolók jóvoltából a kezdés előtt kék füst lepte el néhány percre a játékteret. Ez nem zavarta meg a hazaiakat, akik gyorsan megtalálták a kapu felé vezető utat, már a második percben lövésig jutottak és kis híján előnybe kerültek.

A folytatásban megnyugodott a meccs, legalábbis ami a helyzeteket illeti, a pályán ádáz küzdelem ment minden egyes labdáért. A Veszprém volt egyébként a veszélyesebb, az első fél órában két bakonyi kapura lövés mellett a vendégek egyetlen gólra törő akcióval sem büszkélkedhettek. A Tatabánya elsősorban pontrúgásokból igyekezett zavart okozni Kovács kapuja előtt.

Nem sok sikerrel.

A 39. percben Dömötör bal oldali beadását követően Tömösvári fejelt nem sokkal mellé. Egy perccel később Volter próbálkozott, lövését Lóth védte, ez volt az első kapusmunka a derbin. A 42. percben Zachán távolról „kínálta meg” Lóthot, a labda jól csapódott lefele, épphogy elment a keresztléc fölött.

A 44. percben megint Zachán volt a főszereplő, a védő remekül vezette felfelé a labdát, felgyorsított és nem tudták utolérni a tatabányaiak, a kiugró Major elé tálalt, aki középről Lóth fölött a kapu közepébe bombázott, 1-0.

Fordulás után, az 51. perc hozta meg az első tatabányai kapura lövést, kovács résen volt.

A vendégek négyet cseréltek, majd rögtön jött az egyenlítés.

A 64. percben Árvai maradt egy pillanatra egyedül, a hosszú oldalon érkezve egyből kapura lőtt, Kovács vetődve csak belekapni tudott a labdába, 1-1.

A 66. percben már jött is a válasz, egy kipattanó labdát Baldauf kaparintott meg a 16-os előtt, szép csel után 18 méterről kilőtte a bal alsót, 2-1.

Néhány perccel később Molnár Balázs került helyzetbe, hasonló helyről tüzelhetett, mint az előbb Baldauf, lövése kapu fölé ment. Ezekben a percekben uralta a játékot a Veszprém. Major bal oldali beadásáról csak centikkel maradt le Volter a gólvonal előtt. Érett a harmadik találat. Molnár végezhetett el szabadrúgást 17 méterről, kissé balról, sajnos nem találta el a kaput.

Nehezen kapta össze magát a Tatabánya a hajrára, a Pető-csapat hatékonyan tartotta nyomás alatt ellenfelét.

A 88. percben Kun lövését védte Lóth.

Próbált nyomni a Tatabánya, de továbbra is a bakonyiak voltak veszélyesebbek. A hazaiak kihasználták a megnyíló területet, Szabó Kornél került ziccerbe, a csereként beállt támadó kicselezte Lóthot és közelről a kapuba passzolt, 94. perc: 3-1.

A 96. percben váratlanul betalált a Tatabánya, Szegő 18 méterről tekert a kapuba, 3-2.

Ez lett a végeredmény, megérdemelten nyert a Veszprém.

A lefújást követően nem sokkal a tatabányai szurkolók egy része a stadionon kívülről betört a hazai szektorba, a rendőrök és a biztonságiak közös fellépése kellett hozzá, hogy ne legyen további rombolás és verekedés a rangadót követően.

Pető Tamás: - Bajnokhoz méltón játszottunk, ismét sikerült bizonyítanunk. A játék minden elemében felülmúltuk riválisunkat, megérdemelten nyertünk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, nagyobb arányú is lehetett volna sikerünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!