Rally Hungary

2024.04.12. 16:23

A veszprémi kórházba került a norvég ralis

Lehet, hogy nem tud rajthoz állni betegség miatt a norvég Mads Ostberg a V-Híd Rally Hungary elnevezésű autós megmérettetésen, amely pénteken rajtol.

Horváth Gábor

Szerdán már nagyban tesztelt a Rally Hungary mezőnye, ma beindul a verseny is Fotó: Fülöp Ildikó

A hírt az esemény hivatalos Facebook-oldala közölte, amely Ostberg közösségi oldalon közzétett bejegyzésére hivatkozik. Eszerint: „Egy kis magyarázat arra, hogy miért nem láttok ma a pályákon: egész héten beteg voltam, és sajnos még nincs vége. Jelenleg a veszprémi kórházban vagyok, a héten már másodszor. Az elmúlt 24 órában romlott az állapotom, és nem biztos, hogy képes leszek rajthoz állni a Rally Hungaryn. De nem adom fel! Még…” 

A Citroen-pilóta tavaly megnyerte a Rally Hungaryt.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a Rally Hungary egy nagyszabású nemzetközi esemény, a 2024-es ERC-sorozat nyitófutama. A központja Veszprém, a szervizparkot az arénánál alakították ki.

A mezőny szerdán Kislődön tesztelt, a verseny péntek este a királyszentistváni prológgal kezdődik. A látványosnak és izgalmasnak ígérkező Rally Hungary vasárnapig tart, a hétvégén 12 gyorsasági szakaszon száguldanak az autók, ezalatt közel 200 versenykilométert tesznek meg. Huszonnégy ország versenyzői állnak rajthoz, klasszis pilóták mérik össze tudásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!