Vármegyei labdarúgás

2024.04.20. 21:02

Nem bírtak egymással a vármegyei derbin

A hazai pályán játszó Fűzfői AK hamar megszerezte a vezetést a címvédő és listavezető Úrkút ellen, azonban a vendégek még az első játékrészben kiegyenlítettek a Veszprém vármegyei labdarúgó bajnokság I. osztályának szombati játéknapján.

Balogh Dávid

Fűzfői AK-Úrkút SK 1-1 (1-1)

Balatonfűzfő, 200 néző. V.: Ákos D.

FAK: Mocher – Bíró (Kovács 92.), László (Molnár 54.), Auerbach, Nyári, Kuti, Füle (Parrag 87.), Babai, Szentmártoni, Méhes, Kakas.

Úrkút: Németh – Lang, Uj, Kalapács, Zágor, Papp, Szedlacsek (Varga B. 72.), Udvardi, Bognár, Sáringer (Varga P. 81.), Kovács.

Szedlacsek góljával tudott egyenlíteni az Úrkút 
Fotó: Nagy Lajos / Napló

Óvatosan és taktikusan kezdték a mérkőzést a felek. A 12. percben egy úrkúti szöglet okozott bonyodalmat a hazai kapunál, de Babai a gólvonalról fejelte ki a játékszert. A 15. minutumban egy vendég hiba után Füle törhetett kapura, aki ziccerben nem rontott és a léc alá vágta a labdát, 1-0. Alig pár perccel később az úrkúti hálóőr rosszul találta el a játékszert, amit Méhes majdnem megbüntetett, a távoli löketet Németh hatalmas bravúrral tolta ki szögletre. A 28. percben az úrkúti Lang István iramodott meg a pálya bal szélén, majd a beadása tökéletes volt Szedlacsek Balázs számára, aki mintegy 13 méterről nagy erővel küldte a hálóba a labdát, 1-1. Az első játékrész folytatásában nem jutottak el a csapatok újabb gólszerzési lehetőségig.

Fordulás után valamelyest az Úrkút volt aktívabb. A 60. percben Szedlacsek a kapust megverve szélről próbálta legurítani a labdát Papp számára, de nem volt elég erő a passzban, így lecsaptak rá a Balaton-parti védők. A 66. minutumban két ziccere is volt az Úrkútnak, de Mocher Dávid parádésan védett mind a két helyzetnél. A 76. játékpercben a csereként beállt Varga Bence tüzelt a fűzfői kapura, de a labda a felsőlécről pattant ki. A 83. percben megfogyatkoztak a hazaiak, Kutit állította ki a játékvezető. A hajrában már egyik csapat sem tudott éles lenni, így 1-1-es döntetlennel zárult a vármegyei rangadó.

Az Úrkútnak jelenleg 57, a Balatonfűzfőnek pedig 55 pontja van. Amennyiben vasárnap nyer a Balatonalmádi, abban az esetben feljön a második helyre 56 egységgel. 

A forduló további (szombati) eredményei:

Várpalotai BSK-Pápai Perutz FC 0-14 (0-3), Devecser SE-Szentantalfa NVSE 1-4 (1-3), Sümeg VSE-Ajka Kristály SE 2-0 (2-0).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!