Pontszerzés három vereség után

2024.05.20. 11:31

A fürediek remekeltek, a Veszprémnek is segítettek

Remekül játszott vendégként a Balatonfüredi FC, amely a labdarúgó NB III egyik bajnokesélyesének otthonában szerzett pontot a 29. fordulóban.

Horváth Gábor

A balatonfürediek három vereség után tudtak újra pontot szerezni. Archív fotó: Nagy Lajos

III. Ker. TVE–Balatonfüredi FC 2-2 (1-1)

Budapest. V.: Maml. III. Ker. TVE: Simon – Cseszneki, Erdei, Zámbó (Bartos, 88.), Pálvölgyi, Szarka, Török, Árva (Vankó, 38.), Marques-Airosa (Papp, 38.), Buda, Barczi. Edző: Harmati Tamás.

Balatonfüredi FC: Sevinger – Farkas (Mayer J., 46.), Imre, Major (Szabó B., 91.), Mayer G. (Vincze, 46.), Burucz, Pécseli, Nagy R., Tóth G., Horváth Á. (Lasz, 62.), Hetesi (Török, 62.). Megbízott edző: Csikós Sándor.

Gyenge formában várta a meccset a Füred, amely háromszor veszített zsinórban, legutóbb ráadásul nyolc gólt kapott a Budaörstől. A III. Ker. TVE épp ellenkezőleg: a fővárosiak négymeccses sikerszériában voltak, és még a bajnoki címet is megszerezhették. A csapat a második helyen állt a tabellán három ponttal az éllovas Tatabánya mögött, a Balaton-parti együttes a 12. helyről várta a találkozót.

A fürediek szakvezetője, Preisinger Sándor eltiltás miatt nem lehetett ott a kispadon.

A 22. percben formás füredi akció indult a bal oldalon, Nagy Richárd passzát Major Szabolcs 14 méterről tekerte a hosszú sarokba, 0-1.

A gól után erősítettek a házigazdák, de a védelem Sevingerrel az élén mindent hárított, egészen a 42. percig, amikor bal oldali szöglet után a jól érkező Papp öt méterről fejelt a BFC kapujába, 1-1.

A második játékrészben sem változott semmi, változatos, élvezhető játékot mutattak be a csapatok.

Mindkét oldalon kialakultak helyzetek, lehetőségek, mellyel az óbudaiak éltek először.

Az 57. percben egy bal oldalon vezetett hazai akció végén a remekül beadott labdát Zámbó négy méterről bombázta a kapuba, 2-1.

A hazai vezetés sem szegte kedvüket a füredieknek, továbbra is görcs nélkül fociztak, helyzeteket alakítottak ki, amelyek a 86. percig kimaradtak, Ekkor azonban Major jobb oldali szöglete után a nagy kavarodásban Török Milán érkezett és a kapuba pörgette a labdát, 2-2.

A tavaszi idény legjobb teljesítményét nyújtotta a BFC. A vendégek kreatívan, felszabadultan játszva hoztak el egy értékes pontot.

Tudósított: Fülöp Zoltán.

A III. Ker. TVE ezzel a döntetlennel lekerült a dobogóról a negyedik helyre (és a bajnoki címet már nem szerezheti meg), a Veszprém jelenleg a harmadik. A fürediek a 11. pozícióba jöttek fel.

Csikós Sándor: – Büszke vagyok a fiúkra, nagyon odatették magukat, megérdemelten szereztünk egy pontot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában