Labdarúgó NB II

2024.05.26. 20:29

Ajkán biztosította be élvonalbeli tagságát a Győr

A labdarúgó NB II utolsó, 34. fordulójában az ETO FC Győr 1–0-ra nyert az Ajka vendégeként, így megőrizte második helyét a tabellán, s feljutott az élvonalba, ahol 2015 után szerepelhet újra.

Balogh Dávid

FC Ajka–ETO FC Győr 0–1 (0–1)
Ajka, 3500 néző. V.: Berke B.
Ajka: Szabados – Tóth G. (Horváth P., 72.), Tar, Jagodics B., Csemer – Kenderes (Szarka Á., 55.), Csizmadia Z. – Babos B. (Fiáth, 89.), Zsolnai R., Borsos F. (Pantovics, 55.) – Nagy K. (Görgényi, 89.). Edző: Schindler Szabolcs
Győr: Gyurákovics – Vera, Szépe, Szujó, Csontos D. – Anton, Vingler – M. Diarra (Kröhn, 85.), Bumba (Bánáti, 90+1.), Riquelme (Vianna, 68.) – Lukics (Farkas B., 85.). Edző: Borbély Balázs 

Az ajkaiak már a korábbi játéknapon bebiztosították az NB II-es tagságukat, de a győriek számára a feljutás forgott kockán. A Rába-partiak jól tudták, ha pontot, vagy pontokat szereznek, abban az esetben feljutnak az élvonalba. 

Babosék a hajrában többször is veszélyeztettek, de egyenlíteni nem tudtak
Fotó: Gyarmati László

Nem estek egymásnak a felek a telt házas összecsapáson, sokáig csak tesztelgették egymást a csapatok. A 22. percben Bumba próbálkozott távoli lövéssel, de a román légiós nem jelentett nagy veszélyt Szabados kapujára. A 25. minutumban aztán megtört a jég, és megszerezte a vezetést a vendég alakulat. Csontos bal oldali szöglete a rövidre érkezett, Bumba tette bele a lábát, Szabados ezt még kivédte, de a labda kipattant, amit Riquelme közelről a kapuba passzolt, 0-1. A folytatásban sem találták a csapatok könnyen a réseket, így nem akadt sok dolguk a kapusoknak sem. 

Félidei pihenőt követően erőteljesebben építette a támadását az ajkai csapat. A 63. percben Szarka, a 65.-ben pedig Nagy Krisztián járt közel az egyenlítéshez. A 78. játékpercben Diarra lövését hatástalanította Szabados, majd másodpercekkel később a másik oldalon Babos kellemetlenkedett az ETO kapuja előtt. A 79. percben megfogyatkoztak a hazaiak, miután Csemer került a kiállítás sorsára. A 91. percben Farkas találta el szélről az ajkai oldalhálót. A 93. minutumban Szarka csúsztatott jól, de Csizmadia rosszul találta el a labdát, és csúnyán a kapu fölé lőtt. Az utolsó percben Pantovics járt közel az egyenlítéshez, de Gyurákovics nagy lélekjelenléttel ütötte ki a jobb alsóba tartó játékszert. 

A lefújás után a vendég szurkolók a pályára berohanva ünnepelték meg a feljutást, és az ETO 2015 után tér vissza az élvonalba. 

Az Ajka a pontvadászat 11. helyén zárt 43 ponttal. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!