Ajkai jégkorong

2024.05.15. 09:23

Bronzérmes Óriások

Bronzéremmel zárta a szezont az Ajkai Óriások U12-es korosztályos csapata a jégkorong Magyar Kupában.

Tisler Anna

Idén a döntőbe jutásért kvalifikációs tornán vettek részt az ajkaiak. A versenyt Székesfehérváron rendeztek, ahol az Ifj. Ocskay Gábor JA csapatát 3:0 arányban, a Debrecen együttesét 3:1-re legyőzték, így csoportelsőként jutottak be a négyes döntőbe. Az Óriások mellett a MAC Budapest, Vasas SC és a Debreceni Hoki Klub került a fináléba. Érdekesség, hogy az elmúlt három évben csak két csapat szerepelt mindhárom alkalommal a négyes döntőben, az Ajkai Óriások és a MAC Budapest csapata.

Az ajkaiak idén is a kupa négyes döntőjében bizonyíthattak
Az ajkaiak idén is a kupa négyes döntőjében bizonyíthattak
Fotó: Ajkai Óriások

Az Óriások a Vasas SC csapatával játszottak az elődöntőben, ahol 3:0 arányú vereséget szenvedtek, a másik ágon a hazai MAC Budapest a Debrecen együttesét győzte le 8:1-re. Másnap a Debrecen elleni mérkőzést 2:1-re megnyerték az Ajkai Óriások.

A bronzérmes csapat tagjai: Kaufer Dávid, Sallai-Rudnai Tamás, Péter Dávid, Jánka Lóránt, Illés Ádám, Farkas Levente, Kósa Zalán, Csókási Gergő, Takács Nimród, Meizer Levente, Tatai Áron, Berger Levente, Zéhman Zsombor, Erdélyi Botond, Mehringer Donát, Illés Vivien, Bertalan Barna, Pozsgai Luca, Kaufman Lili, Simon Alex, Tóth-Bajusz Mátyás. Edzők: Faragó Gyula, Láday András, Kósa-Lipp Edina.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában