NB III-as foci

2024.05.19. 22:01

Dömötör Máté góljával nyert a Veszprém, de már nem védheti meg címét

Megszerezte a három bajnoki pontot a veszprémi labdarúgócsapat az NB III északnyugati csoportjának utolsó előtti körében, vasárnap.

Horváth Gábor

Dömötör Máté (fehérben) győztes gólt szerzett

Fotó: Nagy Lajos/Archív

Veszprém-Kelen SC 1-0 (0-0)

Pápa. V.: Juhász. Veszprém: Kovács M. - Dobsa, Zachán, Molnár B. (Kószás, 46.), Kun (Tömösvári, 52.), Bartusz, Baldauf, Szabó K. (Petres, 78.), Dömötör (Horváth H., 68.), Krebsz, Schőnig. Edző: Pető Tamás.

Kelen SC: Terjék – Bedővári, Zavodni, Remili (Vörös, 46.), Szabó G. (Borisza, 46.), Kádár, Szabó N., Egyed (Bittera, 88.), Juhász (Pilter, 78.), Szabó D., Pajti (Kutsera, 70.). Edző: Simon Ákos.

Szezonbeli utolsó hazai (pápai) bajnoki meccsére készült a Veszprém, amely a tabella hátsó részéhez tartozó Kelen SC-t fogadta. A bakonyiak egyúttal búcsúztak a Perutz Stadiontól, legalábbis ők (illetve természetesen a szurkolók) bíznak benne, hogy a következő idényben már Veszprémben tudja fogadni ellenfeleit a csapat.

A felek megküzdöttek egymással, a gól nélküli első félidőt követően, a második játékrész elején betalált a bakonyi alakulat. Az 54. percben Dömötör Máté volt eredményes, s mint később kiderült, a fiatal játékos győztes találatot szerzett.

A veszprémiek sikerükkel feljöttek a tabella harmadik helyére. Mivel az éllovas Tatabánya nyerni tudott, már matematikailag is biztossá vált, hogy a Pető-csapat nem tudja megvédeni bajnoki címét. Még egy forduló van hátra a szezonból, vasárnap Sopronba látogat a csapat.

A 29. forduló eredményei: Puskás Akadémia II-Budaörs 1-1, Gyirmót II-ZTE II 5-2, III. Ker. TVE-Balatonfüredi FC 2-2, Bicske-ETO Akadémia 4-3, Dorog-Szombathelyi MÁV Haladás 2-3, Tatabánya-Komárom 2-1, Csorna-Sopron 1-1.

Az élmezőny állása: 1. Tatabánya 63 pont, 2. Bicske 60, 3. Veszprém 59, 4. III. Ker. TVE 58.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!