Erőemelés

2024.05.15. 14:23

Eredményes versenyen vannak túl a Top Gym SE sportolói

Május elején Ajkán rendezték meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupát. A három napos eseményre több mint 600 nevezés érezett be az ország minden részéből. A veszprémi Top Gym SE sportolói is részt vettek a megmérettetésen, és fantasztikus eredményeket értek el.

Balogh Dávid

A veszprémi sportolók az összes versenyszámban (fekvenyomás, erőemelés, guggolás, felhúzás, bicepsz) remekeltek. Fekvenyomásban Nagy Anita a masters 2 kategóriában a 60 kilogrammosok súlycsoportjában 90 kilós eredményével ligarekordot állított be, valamint az abszolút kategória második helyén zárt. Aranyérmet szerzett továbbá fekvenyomásban Gombos Dorka Edit, Kaliba Bertalan, illetve Molnár Gábor is. Willand Károly és Kecskés Csaba második lett, Szalai Károly, Kerecsényi Gergely, valamint Tanai István pedig a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Az erőemelésben Kovács József masters 1-ben a 90 kg-os súlycsoportban 567,5 kg-s eredményével első lett, és ligarekordot állított be. Sztanke József a masters 3 kategóriában 495 kilogrammos eredményével szintén rekordot ért el, valamint az abszolút kategóriában a második helyen zárt. Szalai Vanda és Holéczy Ödön bronzérmes lett, Sztanke Martin pedig a negyedik helyen zárt.

Guggolásban Kaliba Bertalan és Kovács József nyakába került az aranyérem, ráadásul Kovács ligarekordot állított be a 90 kilogrammosok súlycsoportjában 222,5 kg-s eredményével.

Több mint húsz érmet szereztek a veszprémi erőemelők 
Fotó: Top Gym SE

Felhúzásban Angyal Viktória a junior kategóriában a 67,5 kilogrammos mezőnyben 115 kilót húzott fel, így első helyen zárt. Csonka Anikó fantasztikusan versenyzett, és a master 2 kategóriában a súlycsoportjában első helyet szerzett 170 kg-os eredményével, amivel ligarekordot állított fel, ráadásul még az abszolút kategóriáját is megnyerte. Tanai Isván az open kategóriában bronzérmet szerzett.

Stáhlné Dragomir Dóra bicepszben indult, két kategóriában (open és masters 1). A Top Gym SE versenyzője mind a két fronton első helyen zárt, és a masters 1-ben pedig ligarekordot ért el.

A veszprémi csapat összesen 11 aranyérmet, négy ezüstöt és hat bronzot szerezett Ajkán.

– Egyesületünk versenyzői kiválóan szerepeltek, számos rekordot átírtak, megdöntöttek, úgy érzem nagyon jó irányban haladunk az idei nemzetközi megmérettetésekre – nyilatkozta lapunknak Kupcsik László, a versenyzők felkészítője.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában