Bebiztosították magukat

2024.05.19. 19:25

Fordított és nyert Szombathelyen az FC Ajka

A labdarúgó NB II-ben szereplő ajkai csapat korán hátrányba került a Szombathelyi Haladás otthonában vasárnap délután, azonban a második játékrészben Schindler Szabolcs tanítványai Csizmadia révén egalizáltak, majd Zsolnai bombagóljának köszönhetően fordítani tudtak. Az i-re a pontot Pantovics tette fel a 95. percben.

Balogh Dávid

Szombathelyi Haladás-FC Ajka 1-3 (1-0)

Szombathely, 1576 néző. V.: Molnár A.

Haladás: Pálfi – Beronja (Szakály A., 59.), Jagodics M., Ene, Bolla – Zvekanov (Jancsó, 76.), Erdei C. – Nyíri, Rácz B., Horváth R. (Rétyi, 54.) – Katona I. (Pintér F., 76.). Megbízott edző: Bosnjak Predrag.

Ajka: Szabados – Babos B. (Forgó, 90.), Tar, Jagodics B., Csemer – Kenderes (Görgényi, 69.), Csizmadia Z. – Tóth G., Zsolnai R., Nagy K. – Szarka Á. (Borsos F., 69.). Edző: Schindler Szabolcs. 

Pantovics találatával tette fel az i-re a pontot az FC Ajka 
Archív fotó: Gyarmati László

A találkozó elején a hazaiak voltak valamelyest veszélyesebbek. A 6. percben Rácz, majd egy perccel később pedig Horváth Rajmund tűzte a játékszert az ajkai kapura, kevesebb sikerrel. A 10. minutumban az ajkai Csemer távoli lövése egy védőről a felső kapufára vágódott, a kipattanó labdát Szarka hét méterről lőtte kapura, Pálfi azonban óriási bravúrral védett. Alig pár másodperccel később a másik oldalon Zvekanov 18 méteres, középről leadott, lapos lövése egy védőről Nyíri elé pattant, aki 12 méterről a jobb sarokba helyezett, 1-0. A folytatásban inkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, nemigen akadtak helyzetek. Félidőre egygólos vasi előnnyel vonulhattak a felek. 

Fordulás után nem kellett sokat várni a vendég drukkereknek az egyenlítésre. Az 58. percben egy jobb oldali szöglet után Nagy Krisztián lövése a jobb kapufáról kijött, a kipattanót Csizmadia öt méterről a léc alá vágta, 1-1. Másodpercekkel később Bolla rúgta fel hátulról az ajkai Tóth Gergelyt, Molnár Attila játékvezető azonnal felmutatta a piros lapot az elkövetőnek, így emberelőnybe kerültek a bakonyiak. A 75. minutumban Zsolnai vezette a labdát, majd jobbról, ballal óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba, 1-2. A véghajrában mindent egy lapra feltéve küzdött az egyenlítésért a Szombathely, azonban a 95. percben lezárta a meccset az Ajka. Egy vasi szögletnél Pálfi is előrement, ám a labda a vendégeké lett. A kontra után Pantovics iramodott meg, majd az üres kapuba ívelt, 1-3.

Ezzel biztossá vált, hogy jövőre is a labdarúgó NB II-ben fog szerepelni Schindler Szabolcs együttese. Jelenleg a zöld-fehérek a pontvadászat 8. helyén állnak 43 egységgel. 

Az utolsó fordulóban Csizmadia Zoltánék a feljutásra pályázó Győrrel mérkőznek meg Ajkán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!