Következik a bajnoki finálé

2024.05.23. 10:14

Momir Ilics állítását bizonyítaná a Szeged

Elérkezett a kézilabda bajnoki döntő ideje, a Veszprém és a Szeged pénteken a bakonyi vármegyeszékhelyen csap össze egymással.

Horváth Gábor

Ebben a szezonban már ötször is legyőzte a Veszprém a Szegedet Fotó: Fülöp Ildikó

Az NB I-es aranypárharc első meccsének a Veszprém Aréna ad otthont, pénteken 20 órakor kezdődik a derbi.

De vajon igazi derbi lesz-e?

A Telekom Veszprém ebben az idényben ötből ötször verte legnagyobb honi riválisát. Kétszer a bajnoki alapszakaszban és kétszer a Bajnokok Ligájában voltaképpen kiütötte a Szegedet, legutóbb pedig a Magyar Kupa fináléjában múlta felül a Tisza-partiakat. Ez utóbbi meccs volt a legszorosabb, 33-30-ra nyertek a bakonyiak, akik végig vezettek a találkozón és az sem zavarta meg őket, hogy a második félidőben vezérüket, Nedim Remilit piros lappal kiállították.

Kicsit furcsa állapotban vannak mostanság a bakonyi kézilabda szurkolók, akik nyilván ünnepelnének is, azonban sokaknak a Szeged elleni diadalok nem feledtetik a korai búcsút a Bajnokok Ligájában. Általános vélemény, hogy idén az OTP Bank-Pick Szeged gyengécske (legalábbis a Veszprémhez képest), másként látja ezt ugyanakkor Momir Ilics, a Telekom szerb vezetőedzője szerint erős csapatot alkotnak a Tisza-partiak. Nem tudni, hogy ez a nyilatkozat mennyire szólt az udvariasságnak, vagy másnak, de az biztos, hogy Kárpáti Krisztiánék szeretnék az állítást bizonyítani. Nem lesz könnyű dolguk. A Szeged igazából becsülettel próbálkozott a tatabányai kupadöntőben, odatette magát, nehéz elképzelni, hogy mentalitásban, taktikailag ennél többet rá tud pakolni teljesítményére a Veszprém Arénában.

A szoros eredményhez a vendégektől hiba nélküli játék, szerencse és a bakonyiak gyenge napja egyszerre kellene. A Telekomnál természetesen bíznak az újabb sikerben, ezt mutatja az is, hogy a mérkőzést követően búcsúztatót tartanak a távozó játékosoknak: Andreas Nilsson, Kentin Mahé és Jahja Omar valószínűleg utoljára lép pályára Veszprém mezben az arénában.

A párharc az egyik fél második sikeréig tart. A folytatásban, jövő szerdán Szegeden csapnak össze egymással a felek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!