Labdarúgó NB II

2024.05.17. 16:12

Szombathelyen biztosíthatja be a bennmaradást az FC Ajka labdarúgó-csapata

Az FC Ajka csapata amennyiben pontot szerez Szombathelyen, abban az esetben már biztos bennmaradónak számít a labdarúgó NB II-ben. Schindler Szabolcsék akkor is meghosszabbítanák másodosztályú tagságukat, ha pont nélkül távoznának a gyepről, de ehhez az kell, hogy a Zugló vagy a Pécs pontokat veszítsen.

Balogh Dávid

Az ajkaiak jelenleg a tabella 11. helyén állnak 40 ponttal. Tavasszal remek szériát futottak a bakonyiak, és ki is kecmeregtek a kiesőzónából, azonban a legutóbbi öt mérkőzésükből csupán egyet nyertek meg, a már bajnok Nyíregyháza ellen. 

Csemer Gyuláékra küzdelmes mérkőzés vár 
Fotó: Gyarmati László

A korábbi NB I-es Haladás jelenleg a pontvadászat 13. helyén áll 38 egységgel. A klub környékéről rengeteg problémáról hallani, sajtóinformációk szerint még az se volt biztos, hogy vállalják az Ajka elleni vasárnapi mérkőzést.

A vasi alakulat a legutóbbi öt bajnokiján csak egy pontot tudott szerezni, így nem várhatják kedvező előjelekkel a zöld-fehér derbit.

A két csapat legutóbb november végén találkozott egymással Ajkán, akkor a bakonyiak 3-1-es sikert arattak. A hazaiak részéről Borsos kétszer, Tar pedig egyszer volt eredményes. A felek eddig 20 alkalommal mérhették össze a tudásukat a másodosztályban, a szombathelyiek 12-szer, az ajkaiak pedig hatszor tudtak nyerni, és kétszer született döntetlen.

A Szombathelyi Haladás-FC Ajka bajnoki mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik a Szombathelyi Haladás Sportkomplexumban. A találkozó játékvezetője Molnár Attila lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában