Jég helyett műanyagon

2024.05.21. 11:30

Válogatott hokisok húztak görkorcsolyát Veszprémben (képgaléria)

A jeges időszak után görkorcsolyázók foglalták el a veszprémi jégcsarnokot, amely az országos szövetség által rendezett inline bajnokság egyik nyitófordulójának adott otthont.

Horváth Gábor

A Bauer Inline Bajnokság több kategóriában és több helyszínen kezdődött el, Veszprémben nyílt felnőtt fordulót rendeztek, méghozzá nem akármilyen résztvevőkkel. A görkorcsolyás pontvadászatra ugyanis előszeretettel neveznek válogatott, első ligás hokisok is, a veszprémi színekben induló Vidék Select elnevezésű csapatot erősítette többek között a magyar nemzeti együttes egyik alapembere, Galló Vilmos is. És ha már ott volt, az első meccsen ütött is két gólt, Vincze Gergő négyszer talált be, mellettük Vértes Nátán és Horváth Bálint volt eredményes, a csapat 9-2-re nyert a Lizards együttes ellen a nyitányon.

A Vidék Select aratott az első fordulóban 
Fotó: Nagy Lajos/Napló

A folytatásban a Vidék Select 16-1 arányban (gólszerzők: Vincze 5, Vértes és Galló 3-3, Horváth B. és Korbuly 2-2, Varga B. 1) ütötte ki a Repesz alakulatát, majd 12-4-re (gólszerzők: Vincze 5, Vértes 3, Galló 1, Horváth B. 2, Vokla 1, ill. Ekker D. 1, Ekker M. 1, Roczanov 1, Zajácz 1) verte az Ajkai Óriásokat.

A fiatal kerettel felálló  ajkaiak 5-3-ra (g.: Roczanov, Horváth D., Somos) kaptak ki a Lizardstól és 6-3-ra (g.: Roczanov 2, Kovács K.) a Repesz együttesétől.

Az inline bajnokság hétvégente folytatódik, vármegyénkben is lesznek még fordulók: május 25-én Veszprémben (női), június 1-én (U14), 8-án (felnőtt nyílt), 9-én (női) és 22-én (felnőtt nyílt) Ajkán tartanak játéknapot. Utóbbi időpontban Veszprémben is lesz egy felnőtt nyílt viadal.

A döntőket a június 29-30-i hétvégén rendezik meg.

A Magyar Jégkorong Szövetség tájékoztatása szerint a szervezet „az év elején pályázatot hirdetett a sportszervezetek részére az inline hoki népszerűsítésére és az ehhez szükséges infrastruktúra fejlesztésére. Az elnyert összegekből megvalósult fejlesztések hatása már az új szezonban megmutatkozhat. Az inline a jégkorong kiegészítő sportágaként is űzhető, segíthet csökkenteni a lemorzsolódást, alacsony költséget igényel, valamint egész éves sportolást biztosít a meglévő infrastruktúra kihasználtságának jelentős növelésével.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában