Két érmet szereztek strandkézilabdázóink

2024.06.10. 11:30

A Noszlopy fiú- és a Padányi lánycsapata dobogós lett (képgaléria)

Alsóörs adott helyet a strandkézilabda-diákolimpia országos döntőjének az V-VI. korcsoportban a hétvégén. A Veszprém vármegyei csapatok a fiúknál és a lányoknál is megcsíptek egy-egy dobogós helyezést.

Horváth Gábor

A fiúknál három, a lányoknál kettő Veszprém vármegyei együttes volt érdekelt a strandkézilabda-diákolimpia országos döntőjében, amelynek az alsóörsi strand adott otthont. A V-VI. korcsoportosoknál 10-10 alakulat készülhetett a fináléra és küzdött meg az országos bajnoki címért.

A lányoknál a Padányi-iskola csapata fináléba került és ezüstérmet szerzett
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A fiúknál a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium az A csoportba kapott besorolást, az erős mezőnyben sikerrel kezdett, de aztán háromszor kikapott és csak a negyedik helyen végzett.

A B csoportban rögtön veszprémi rangadót rendeztek: a Veszprémi SZC Ipari Technikum és a Veszprémi SZC Táncsics Mihály Technikum csapatai találkoztak egymással. Utóbbi győzött és hibátlan teljesítménnyel meg is nyerte a csoportot, az Ipari pedig négy ponttal a második lett mögötte.

A folytatásban, a keresztjátékban az Ipari vereséggel kezdett, majd következett egy újabb bakonyi derbi, a Noszlopy megverte az addig menetelő Táncsicsot. Az Ipari még egy vereséget volt kénytelen elkönyvelni, míg a Táncsics javítani tudott. A Noszlopy a fináléért mérkőzött, ám alulmaradt győri riválisával szemben.

A helyosztón a noszlopysok két vállra fektették sárospataki ellenfelüket, és ezzel megszerezték a harmadik helyet. A Táncsics együttese ötödik lett, az Ipari nyolcadikként végzett. Az országos döntő legjobb kapusa Pintér Bulcsú (Táncsics) lett. Az aranyérmet a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium alakulata kaparintotta meg.

A lányoknál két veszprémi együttes volt érdekelt: a Noszlopy mellett a Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Technikum és Általános Iskola kvalifikálta magát az alsóörsi döntőbe. A Noszlopy hibátlan teljesítménnyel nyerte meg az A csoportot, a B jelű ötösben szerepelő Padányi is eredményesen játszott, hat ponttal (hármas holtversenyben) második lett.

Mindkét gárda sikerrel folytatta a küzdelmet, majd az elődöntőt egymás ellen játszották a felek. Ezen a találkozón a Padányi volt a jobb, a csapat sajnos a fináléban alulmaradt, így ezüstöt szerzett, a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium együttese lett az országos bajnok. A Noszlopy is kikapott a helyosztón, negyedikként végzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában