Diákolimpia

2024.06.23. 15:29

Bronzéremnek örülhettek

Három labdasport országos döntőjét rendezték meg június elején: a IV. korcsoportos röplabdázók Békéscsabán, a kézilabdázók Miskolcon, a III. korcsoportos labdarúgók pedig Szombathelyen mérkőztek meg az aranyért. Veszprém vármegyéből a Gógánfai Fekete István Általános Iskola csapata jutott döntőbe.

Veol.hu

A röpisek záróeseményét a Békés Megyei Diáksport Egyesület rendezte, 8 fiú és 8 lány csapat részvételével, amely összesen 196 versenyző. A tanévben országosan 231 csapat nevezett – 34 fiú és 197 lánycsapat, a sportág ebben a korosztályban 4.152 diákot mozgatott meg. Az országos döntőben a lányoknál két szabolcsi, a fiúknál pedig két Bács vármegyei suli szerepelt, a fiúknál kecskemétiek, a lányoknál pedig székesfehérváriak vitték haza a trófeát. A rendkívül erős lány mezőnyben a Veszprém vármegyei Gógánfai Fekete István Általános Iskola csapata az előkelő harmadik helyet szerezte meg. A döntőben továbbá díjazták a legjobb teljesítményt nyújtó diákokat is, és a legjobb előkészítőnek járó díjat Nagy Nadin Zoé kapta (Gógánfa-Dabronc).

Nagy Nadin Zoé (balról az első) komoly elismerést kapott
Fotó: MDSZ

Végeredmény, lányok: 1. Felsővárosi Általános Iskola (Székesfehérvár), 2. Békéscsabai Petőfi Utcai Ált. Iskola, 3. Gógánfai Fekete István Általános Iskola (Dabronc).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában