Kosárlabda

2024.06.22. 16:44

Céljuk az értékteremtés

Noha a Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület csapataira nem nehezedett eredménykényszerszerű nyomás, derekasan helyt álltak a nemrég zárult korosztályos bajnokságokban, esetükben minden hadszíntéren érzékelhető volt a fejlődés. A klub minap megtartott hagyományos évzáró ünnepségének akár ez is lehetett volna a mottója.

Király Ferenc

A műhely tizenhárom éve a sportág népszerűsítése okán jött létre, főként amiatt, hogy a sportágat kedvelő gyermekek kezébe játékszert adjanak. Középpontba a fiatalok képzését, versenyeztetését, illetve nevelését helyezték. Mivel azóta is meghatározott fejlesztési terv mentén haladnak, mára széles tömegbázist alakítottak ki: száznál is több nyolc-tizennyolc év közötti igazoltjuk van. A Veszprém Kosárlabda Klub főhadiszállásaként is szolgáló Vetési gimnázium tornatermében Naményi Miklós köszöntötte a játékosokat, a felkészítőiket és a fiatalok szüleit. Az ügyvezető elnök a beszédében rámutatott arra, miszerint az évzáró eseményükön még sosem voltak ilyen sokan, majd méltatta a trénerek áldozatos munkáját, akik minden nap azért fáradoznak, hogy a kezük alatt dolgozó diákok fejlődjenek – miközben az egylet az egyik legnehezebb idényén van túl.

A VUKÉ-nál úgy vannak vele, ha jól „merítenek”, választanak a jelentkezőkből, majd az ügyesebbekkel jó feltételek között dolgoznak, akkor eredményes lehet a munkájuk. Ilyenformán – első körben – jól szerepelnek a korosztályos versenyeken, később pedig jól képzett fiatalok kerülhetnek fel a felnőtt csapathoz. A nevelőklubnál színvonalas képzés zajlik, az együtteseik jó úton járnak, míg a tehetségek különböző szintű fejlődéseken mennek keresztül. Ám fontosnak tartják azt is, hogy tovább javítsák a szakmai munkát, annak színvonalát, miközben az edzőiktől elvárják a folyamatos szakmai előremenetelt. Egységes, egymásra épülő edzésterv alapján dolgoznak, a fiatalok pedig rendszeres visszajelzést kapnak a teljesítményükről, az előrehaladásukról. Az elmúlt években értékes tapasztalatokat szereztek. Az összefogásnak, illetve a kemény, kitartó munkának meg lett az eredménye. De náluk nem csak az eredmény számít, legalább annyira sarkalatos, hogy a nebulók kulturált körülmények között – testben és lélekben is – fejlődjenek, mert olyan sportolókat szándékoznak nevelni, akik az élet minden területén megállják a helyüket. Emellett céljuk az értékteremtés is, hogy a legjobbak, az arra érdemesek a legmagasabb szintig eljussanak. Céljuk, hogy a sportág a királynék városában még népszerűbb legyen.

Az ünnepségen egyéni elismerések átadására is sor került, a névadók a klub hajdani legendás alakjai. A legtöbbet fejlődött játékosnak járó díjat Horváth Zoltánról, a legjobb védőnek járót Szathmáry Attiláról, míg a legjobb kosárlabdázónak járót dr. Fülöp Istvánról nevezték el. A felsorolásban is ebben a sorrendben szerepelnek. U11, Simonyi: Tamás Lázár, Tóth Botond, Horváth Simon. Botev: Patkó András, Henn Bálint, Sikos Lóránt. Cholnoky és Padányi: Fodor Miklós, Dömötör Pál, Kovács Zsolt. Válogatott: Gábor Sándor Noé, Táncos Noel, László Soma. U12: Fábián Gábor, Petrovai Máté Ede, Simon Dominik. U14: Mérész Barnabás, Varga Dávid, Kelemen Bence. U16: Németh Zétény, Szabó Milán, Kiss Zétény. U18: Szabó Dávid, Pungur Zétény, Ráskai Zoltán. Az év edzőjének járó Petőfi Lajos-díjat – a kollégák döntése alapján – Sári Kálmán vehette át. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában