Szezonértékelő

2024.06.09. 14:16

Geri Gyula: Ajka városa büszke lehet arra, hogy van egy ilyen csapata!

Az FC Ajka labdarúgócsapata izgalmakkal teli szezont tudhat maga mögött. A téli szünetben az NB II kieső helyén álltak, azonban egy parádés tavasz után megtartották a másodosztályú tagságukat. A bakonyiak a 11. helyen végeztek, a bajnokság vége után Geri Gyula, az FC Ajka elnöke tartott szezonértékelőt.

Balogh Dávid

– Hektikusan alakult a szezon, pedig nagy lendülettel vágtunk neki a bajnokságnak. Egy éve sikerült elérni az NB II-ben a harmadik helyet, és az volt a cél, hogy ezt az eredményt próbáljuk megközelíteni idén is – kezdte szezonértékelőjét Geri Gyula.

Geri Gyula, az FC Ajka elnöke a Gyirmót elleni hazai mérkőzés előtt
Forrás: FC Ajka/Kovács Ivett

– Nagy reményekkel kezdtük az évet, de váratlanul egy borzalmas őszt sikerült összehoznunk, ami annyira rosszul sikerült, hogy a téli szünetben a tabella 17. helyén álltunk. A csapat a szünetben egy nagyon jó felkészülés után remekül teljesített, és reális esély mutatkozott arra, hogy a legjobb tíz között végezzünk, végül az együttes a 11. helyen zárt. Ha a kitűzött céljainkat nézzük, akkor azt kell hogy mondjam, gyenge eredmény, de ha abból a szempontból vizsgáljuk meg, hogy honnan állt fel a csapat félévkor, akkor viszont parádés teljesítmény. Akik decemberben kieső helyen álltak a tabellán, azok közül hárman ki is estek a bajnokságból, csak az Ajka nem. Természetesen a szezon több kívánnivalót is hagy maga után, ugyanis a mérkőzéseink 50%-át sajnos elveszítettük, ami sok. A csapat átlagéletkora idős a többi klubhoz képest, de a rutinra is kellett támaszkodnunk, hogy végül bennmaradjunk a másodosztályban – fogalmazott Geri.

Geri Gyula továbbá kiemelte, hogy a szezon során az átlagnézőszám Ajkán 1000 fölött volt, ami az NB II-es mezőnyben jó eredménynek számít.

– A keret minimálisan változni fog a nyár folyamán, ugyanis több játékosnak is lejár a szerződése. Görgényi Dávid öt, Présinger Ádám négy és fél, Szűcs Kristóf pedig négy évig erősítette a csapatunkat. Nekik köszönjük szépen a többéves munkájukat. Nagy valószínűséggel a kölcsönben itt játszó Fiáth Bence, Forgó Milán és Babos Bence is visszatér a klubjához. Természetesen dolgozunk már a keret megerősítésén, amint lehetőségünk lesz rá, bejelentjük az érkezőket – jegyezte meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában