Balatonalmádi SE kontra Perutz FC

2024.06.03. 09:15

Kupadöntő: fiatal csapatok néznek farkasszemet egymással

Kedden 18 órai kezdettel a friss bajnok és az újdonsült bronzérmes csap össze egymással a Veszprém vármegyei focikupában. A helyszín az ajkai stadion.

Horváth Gábor

Hagyományosan Ajkán dől el a Veszprém vármegyei labdarúgókupa sorsa, a város stadionja ad évek óta helyet a sorozat fináléjának. Idén a Balatonalmádi SE és a Pápai Perutz FC jutott be a döntőbe.

A pápaiak harmadikak lettek idén a vármegye I-ben, most pedig készülhetnek a kupadöntőre
A pápaiak harmadikak lettek idén a vármegye I-ben, most pedig készülhetnek a kupadöntőre
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A párosítás izgalmas: fiatal, gyors és korszerű futballt játszó együttesek néznek farkasszemet egymással. Mindkét alakulat mozgalmas hétvégét zárt, a Balatonalmádi SE a bajnoki címet szerezte meg, a Perutz FC pedig a bronzérmet biztosította be magának a vármegyei első osztályban. (A kupadöntőn akár az is döntő lehet, hogy ki ünnepelt intenzívebben szombaton...)

Részletesen beszámoltunk róla, az éllovas balatonalmádiak a tőlük egy ponttal lemaradó, második Fűzfői AK otthonában léptek pályára a zárókörben és már az aranycsata elején hátrányba kerültek. A szünet után viszont négyszer is a kapuba találtak, így klubtörténeti sikert értek el (1-4).

A pápaiak egy sikerrel a harmadik helyet biztosíthatták be szombaton és magabiztosan hozták is a Szentantalfa elleni hazai találkozót (6-2).

Érdekesség, hogy ugyan a Perutz FC öt ponttal gyengébben végzett, mint a Balatonalmádi, több mutatóban is jobban teljesített. A pápaiak kaptak ki legkevesebbszer (három) az egész mezőnyben és az övüké a legtöbb lőtt (103) és a legkevesebb kapott (25) gól. A BSE mérlege négy vereség és 96-31-es gólkülönbség. Az Almádi viszont a 30 bajnoki meccsből 24-et megnyert, a Perutznak „csak” 21 siker jött össze.

Ami az egymás elleni bajnoki mérkőzéseket illeti, 1-1-re végeztek a felek ebben az idényben. Tavaly augusztusban a Balatonalmádi úgy nyert otthon 2-1-re a Pápa ellen, hogy Bencsik Áron a 93. percben szerzett győztes találatot, idén márciusban, a Perutz Stadionban pedig 3-2-es hazai siker született.

A kupadöntőben eldönthetik, hogy jelenleg ki van jobb formában. Az Almádinak valószínűleg nem ez lesz az utolsó megmérettetése a szezonban, kedden ugyanis eldől, hogy játszik-e osztályozót, és ha igen, kivel az NB III-ba kerülésért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában