Pápai páros sikere

2024.06.13. 12:18

Negyedik helyezés az Európa-bajnokságon

Bosznia-Hercegovinában rendezték meg a cselgáncs formagyakorlatok (kata) Európa-bajnokságát, a magyar csapat negyedik, hatodik és nyolcadik helyezésekkel tette le a névjegyét a bosnyák fővárosban. A kontinensviadalon a Pápai Judo Akadémia is képviseltette magát, egyik párosuk épphogy lecsúszott a dobogóról.

Haraszti Gábor

A magyar színeket ezúttal hat páros képviselte, három a felnőtt, három az utánpótlás korcsoportokban mutatta be gyakorlatát. A felnőtt mezőnyben a katame-no katában a Mezei Dorina–Mezei Virág-duó huszonkilenc páros között a tizenötödik legmagasabb pontszámmal zárta azt a kategóriát, ahol több világ- és Európa-bajnok is indult. A juniorok nage-no katájában született meg a legnagyobb magyar siker: tizenhárom induló páros között a pápai Kampel Eszter–Ősz Regina-páros a selejtezők során második lett csoportjában, a döntőben pedig egy német és két francia páros mögött a negyedik helyezést érte el.

A legjobb magyar eredményt érték el a pápai cselgáncsozók
Fotó: judoinfo.hu

– Mindkét párosunk kiemelkedő teljesítményt nyújtott és ért el. A mezőnyt látva Eszter és Regina teljesítménye óriási eredmény, annak tükrében pedig különösen értékes, hogy elsőéves juniorként az idősebb fiúk, férfiak ellen kellett versenyezniük – értékelt Mezei Csaba, az akadémia szakmai felelőse.

Az Európa-bajnokság záróünnepségén átadták az Európai Judo Szövetség zászlaját a jövő évi rendezőknek: 2025-ben Lettország fővárosa, Riga ad majd otthont a veterán és a kata Európa-bajnokságnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában