BMX

2024.07.09. 08:53

Négyen már országos bajnokok

Megduplázta az országos bajnoki címeit a Rendeki BMX-Cross SE a július elején Hódmezővásárhelyen tartott magyar nemzeti országos bajnokságon.

Tisler Anna

A WU7 korcsoportban Kiss Bíborka, a WU9-ben Enyedi Luca, a WU15-ben Liszai Lujza, az U19-ben Mátics Zétény szerzett országos bajnoki címet.

Remekül szerepelnek az ajkai bringások
Fotó: Rendeki BMX-Cross SE

A hétvégén rendezték a Magyar Kupa harmadik fordulóját, amelynek szombati napján érmet szerzett Liszai Lujza, Liszai Zétény, Beszerdik Bence, Matics Zétény. A vasárnapi versenyen a dobogóra állhatott Mayer János (amatőr U13), Beszerdik Bence Cruiser (a 29 év alattiaknál), Kiss Bíborka, Enyedi Luca, Liszai Lujza, Liszai Zétény, Mátics Zétény.

Az ajkarendeki sportolók évek óta az Európa-bajnoki versenyek szereplői. Legutóbb az olaszországi Veronában álltak rajthoz. A 2024-es Európa-bajnokság mérlege: Reicher Flóra 17. hely, Liszai Lujzi 22. hely, Liszai Zétény 32. hely, Mátics Zétény 67. hely.

Beszerdik Krisztián edzőtől megtudtuk, nyáron sem pihennek. Július közepén a sportág egyik kiválóságával edzőtáboroznak. Két pályájuk is van, az egyik Ajkarendeken, a másik Bódén. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában