Herend

2015.11.15. 12:59

Vadászati kiállítás nyílt Herenden

Herend - A csütörtökön nyílt kiállítás gróf Almásy László és herceg Esterházy Antal afrikai vadászatának állít emléket.

Heffler Péter

A Szahara nemesei címmel nagyszabású vadászati kiállítás nyílt csütörtökön Herenden. Archív fotógyűjtemény, afrikai trófeák, vadászati témájú porcelánok láthatók, melyek gróf Almásy László és herceg Esterházy Antal afrikai vadászatának állítanak emléket.

A kiállítás megnyitóján galántai herceg Esterházy Antal és hercegné Esterházy Svetlana és L. Simon László parlamenti államtitkár is részt vett. – Egy olyan kiállítás nyílik ma itt, ami két nagyszerű embernek, utazónak, kalandornak, vadásznak, úgy is mondhatnánk, hogy két nagyszerű álmodozónak állít emléket – mondta L. Simon László a megnyitón. – Mindig öröm az ember számára, ha olyan személyekről tud megemlékezni, akik munkásságukkal, tudássukkal, tehetségükkel öregbítették a mi méltán büszke nemzetünk hírnevét. Ők olyan életművet hoztak létre, amely a későbbi nemzedékek számára is iránytűként szolgálhat – tette hozzá az államtitkár.

Az ünnepi beszédeket, anekdotákat követően Kubasev János történész tartott szakmai idegenvezetést a kiállításon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!