Hétvége

2009.03.21. 03:27

Bor, mámor és Provance

Ha konyhaművészetről esik szó, akkor egészen biztos, hogy a franciák már az első körben befutók. Ha tovább szűkítjük a dolgot, akkor Provance abszolút kihagyhatatlan: ha valaki járt már ott, azért, ha pedig még nem, akkor pedig egészen biztosan vágyik oda. Bor, mámor, no meg a fantasztikus ízek - az egész persze nem csak az evésről szól, sokkal inkább az együttlétről, az élet élvezetéről. Christine Chapot a provance-i konyha ízeibe vezette be a Villa Medici étterem főzőiskolájának résztvevőit.

nincs nev

És persze közben ne felejtsük: bátran kísérletezzünk a fűszerekkel, kortyolgassunk, tegyük az evést igazi társasá- gi eseménnyé!

Friss zöldségek, fűszerek, olívaolaj, jó társaság, egy korty bor és garantált a sikerA hideg gyömbéres cukkikrémleveshez (veloute froid de courgettes) egy kilogramm cukkini, citromlé, olívaolaj, egy konfitált citrom, egy darab gyömbér, fél liter csirke alaplé, só, bors, esetleg apróra kockázott chili kell. Mossuk meg a cukkinit, vágjuk le a két végét és hosszában vágjuk négybe. Pároljuk puhára egy serpenyőben kevés olívaolajon. Vágjuk szeletekre a citromot, reszeljük le a gyömbért, és mindkettőt adjuk a cukkinihez, majd felöntjük a csirke alaplével. Ezután a citrom felét kivesszük, a levest pürésítjük mixerrel. A kész levest takarjuk le, és legalább két órára tegyük hűtőbe. Tálalás előtt keverjük át újra, és tegyünk bele néhány cseppnyi citromlevet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!