Hétvége

2010.08.13. 08:59

A kétfarkúak

Ingyen sör, az örök élet lehetősége plusz húsz nap, széleskörű adócsökkentés. Ne kelljen dolgozni, de legyen pénz, legyünk boldogok, több mindent és kevesebb semmit, legyen minden jobb.

Martinovics Tibor

Ezek az OVB által nyilvántartásba vett, az őszi önkormányzati választásokon induló Kétfarkú Kutya Párt (KKP) kampányígéretei és jelmondatai.

Nincs ebben semmi meglepő. És nem ér röhögni sem. Azt a Jobbikos országgyűlési képviselőt is megszavazták valakik, aki karikás ostorral hadonászva, zsidózva és a „legszívesebben kitaposnám a beledet” valamint a „lehúzhatnánk a gatyátokat és meg nánk titeket” árnyalt retorikai eszközökkel felvértezve formált véleményt néhány napja a Magyar Sziget Fesztiválon.

A kétfarkúak még ennél is archaikusabb vágyakat fogalmaztak meg. A politológusok meg is mondták, nem mintha erre bárki ne jött volna rá azonnal magától, hogy a KKP alternatívát kínál a hazai politikából kiábrándulóknak.

Nem mellesleg adott a külföldi példa, hiszen Izlandon a válogatott hülyeségeket ígérő viccpárt megnyerte a reykjaviki helyhatósági választásokat. Azért persze van különbség.

Nálunk a kétfarkúak a főváros egyik kerületében induló polgármesterjelöltje azt ígéri: küzdene a kerületszámok római írásmódja ellen, saját polgármestercellát létesítene, gondolva az elöljáró esetleges letartóztatására, és hadsereget toborozna a kemény parkoló őrökből, hogy elfoglalják a szomszéd kerületeket. Ja, és mindezt nem maga a jelölt, hanem egy humorista jelentette be. Ez nem válogatott hülyeség, minimum felér egy alapos szociológiai jelentéssel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!