Hétvége

2014.02.07. 10:30

Balázs, az aranykezű virtuóz

Krápicz Balázs, a Fekete-Vörösmarty általános iskola és gimnázium nyolcadik osztályos tanulója, nemrég ország-világ előtt ismét bizonyította tehetségét: a gyermekkora óta zongorázó fiatal ígéret legutóbb a VI. Ferenczy György Országos Zongoraversenyen remekelt.

Vargáné Czobor Andrea

 

Krápicz Balázs újra bizonyította tehetségét (Fotó: Györkös József)

Tavaly márciusban a Sistrom Regionális Zongoraversenyen arany fokozatot ért el a bakonygyepesi fiú, majd Veszprémben, a Lantos Magda Országos Zongoraversenyt maximális pontszámmal és nívódíjjal nyerte meg.

A tehetséges fiatal művész a zeneművészeti főiskolára készül, szorgalma és tehetsége határokon átívelő, közlékenysége, nyitottsága szűkebb pátriája büszkesége. Eddigi eredményeinek köszönhetően a leendő oktatási intézménye, a híres-neves zeneművészeti meghívta Balázst, hogy játékával kápráztassa el a nagyérdeműt. A napokban volt a nagy alkalom, amelyen telt ház előtt, vastapssal kísérve debütált Balázs, akinek ez a fellépés élete legizgalmasabb, legfelemelőbb estje volt. Szülei, osztálytársai és barátai is büszkék rá, mindenki segíti, örömmel beszélnek sikereiről, aktív részesei Balázs minden mámorosan büszke pillanatának. Ha nem a hangszere mellett ül, akkor Balázs szívesen olvasgat, amolyan könyvmindenevő, emellett pedig érdeklődéssel lapoz minden természettudományos hírt, cikket.

Krápicz Balázs felnőtteket meghazudtoló kitartása, szorgalma, szerénységgel párosuló tehetsége példa lehet mindenki számára. Billentyűzeten innen és túl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!