Hírek

2006.03.06. 15:00

Újabb határátkelõknél fertõtlenítik a jármûveket

Budapest (MTI) - A szerb határszakasz után már a nagylaki határátkelõnél is fertõtlenítik a jármûveket - közölte hétfõn a határõrség az MTI-vel.

Mórocz Zsolt

Vasárnaptól a nagylaki közúti határátkelõhelynél, román oldalon kötelezõ fertõtlenítését rendelték el a Romániába belépõ valamennyi jármû részére - mondta Kovács Iván szóvivõ. Hozzátette: a kötelezõ, permetezéssel járó fertõtlenítés a hivatalos közlés szerint egységesen öt új román lejbe kerül és - bár a román hatóságok nem közölték a rendelkezés pontos okát - vélhetõen a madárinfluenza dél-magyarországi megjelenésével lehet összefüggésben.

 A határforgalomban a román intézkedés Nagylaknál nem jelentett fennakadást az elmúlt 24 órában. A határõrség információja szerint a román határszakaszon csak Nagylaknál végzik a fertõtlenítést román oldalon, és egyelõre nem tervezik más átkelõhelyeknél történõ bevezetését.

A szerb hatóságok február közepén vezették be a fertõtlenítést a röszkei, tompai, tiszaszigeti és bácsalmási, hercegszántói határátkelõnél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!