Hírek

2006.07.07. 02:29

Még nem jött el a Kánaán!

Veszprém - Az egyetlen pályázót, dr. Rácz Jenő korábbi egészségügyi minisztert nevezte ki a megyei önkormányzat közgyűlése a Csolnoky Ferenc Megyei Kórház fő-igazgatói posztjára. A megbízatás öt évre szól.

Mórocz Zsolt

Beszélgetés dr. Rácz Jenővel, a Csolnoky Ferenc Megyei Kórház főigazgatójával Veszprém - Az egyetlen pályázót, dr. Rácz Jenő korábbi egészségügyi minisztert nevezte ki a megyei önkormányzat közgyűlése a Csolnoky Ferenc Megyei Kórház fő- igazgatói posztjára. A megbízatás öt évre szól. A mintegy ötszázmilliós adósságállományt felhalmozó kórház működését jelenleg önkormányzati biztos fel- ügyeli, a gazdasági racionalizálás hatása már most érzé- kenyen érinti a betegellátást, holott újabb megszorítások várhatók. Ráadásul az új finanszírozási rendszer is sújtja az intézményt, amelynek következtében a becslések szerint éves szinten félmilliárd forint bevételtől esik el a kórház. A július 1-jétől hivatalába lépett dr. Rácz Jenő igazgatóval beszélgettünk, aki első munkanapján mindjárt azzal szembesült a kórházi szakszervezet sztrájkbizott- ságot alakított. Veszprém - Az egyetlen pályázót, dr. Rácz Jenő korábbi egészségügyi minisztert nevezte ki a megyei önkormányzat közgyűlése a Csolnoky Ferenc Megyei Kórház fő- igazgatói posztjára. A megbízatás öt évre szól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!