Hírek

2007.01.22. 03:28

Felsőfokú szakképzések indulnak

Várpalota (té) - Szakképzési együttműködési megállapodást kötött a napokban a várpalotai Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolával.

Bonyár Miklós

Azok a tanulók, akik Várpalotán a felsőfokú szakképzés végén sikeres vizsgát tettek, folytathatják majd tanulmányaikat a Károly Róbert Főiskolán, és a szakképzés során szerzett kreditjeiket beszámítják nekik Gyöngyösön. Így a továbbtanulásuk könnyebb lesz. Ugyanis a szakképzés során már több olyan tantárgyat tanulnak Várpalotán, amelyet el tudnak majd fogadtatni a főiskolával.

A felsőfokú szakképzés másik nagy előnye, hogy gyakorlatorientált, tehát a tan- anyag hetven százalékban gyakorlati, harminc százalékban elméleti képzésből áll. Az érettségiző diákok körében, mondta az igazgató, már évek óta felmerült az igény helyben a felsőfokú képzés iránt, s ez most lehetővé válik.

A várplaotai felsőfokú szakképzésre jelentkezni lehet akár hallgató, akár tanulói jogviszonyban. A jelentkezési lapokat február 15-ig lehet beadni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!