Hírek

2007.01.15. 03:27

Közlekedj szabályosan!

Balatonfüred (h) - Országosan is egyedülálló vállalkozásba fogott a füredi kapitányság: közlekedésbiztonsági filmsorozatot készíttettek iskolásoknak.

Halmos György

A városi televízióban hamarosan egy hat részből álló közlekedésbiztonsági filmsorozat indul, amely a megyei baleset-megelőzési bizottság és a Balatonfüredi Vagyonvédelmi Közalapítvány támogatásával készülhetett el.Dr. Bíró Barna, a füredi kapitányság hivatalvezetője elmondta, hogy a Közlekedjünk szabályosan című, közép- és általános iskolásoknak készült filmsorozatban a legjellemzőbb szabálysértéseket, illetve baleseti okokat dolgozzák fel és mutatják be. A rövid, 5-10 perces részekben a vasúti átjáróban, a körforgalomban, megálláskor és várakozáskor, a gyalogos, illetve autóbusz-közlekedésben, előzésnél, valamint az útkeresz-teződésben való helyes magatartást mutatják be a film készítői. Az epizódokban először a szabálytalan szituációt mutatják be, miért balesetveszélyes és milyen következményei lehetnek, majd azt, hogyan kell szabályosan közlekedni - magyarázta a hivatalvezető. A sorozatot elsőként a Füred Televízióban mutatják be, majd iskolai előadásokon vetítik le és igény szerint rendelkezésre bocsátják. Bíró Barna megemlítette, a filmsorozat elkészítésében az anyagi segítségen túl nagy segítséget nyújtott a Turbó Gépjárművezető-képző Kft., a Balaton Volán Zrt., valamint a Füred Televízió.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!