Hírek

2007.07.13. 02:29

Csak egy métert kérnének

Balatonfüred - Pont mint egy akadálypálya - jut eszembe, amikor a kerekes székben ülő Pintér Imrével járjuk a város utcáit. Mindennapi közlekedés egy mozgássérült szemével: óriáspadka, meredek feljáró, hanyatt vágódás veszélye és járdán egyensúlyozás a forgalomtól húsz centire.

Horváth Gábor

- Ugyanúgy, mint az egész országban, a városban is vannak ellentmondások az akadálymentesítéssel kapcsolatban. Természetesen nem tökéletes minden, de látszik a fejlődés. Nem akarom bánta-ni Imrét, mert nagyon sokat kiharcolt már a mozgássérül-teknek, ami alaphelyzetben pozitív, de sajnos nem veszi észre a jót, azt, ha javulás történik.

Az elnök hozzátette, elképzelhető, hogy az egyesület is részt vesz a magánkezdeményezésű demonstráción.Dr. Bóka István polgármester lapunktól értesült a tervezett tüntetésről. Elmondta, az új utakat akadálymentesre tervezik, az uniós pén-zek már számolnak a mozgássérültek igényeivel. A város folyamatosan pályázik a köz-épületek akadálymentesítésére, de mivel nem kis összegekről van szó, több központi forrásra volna szükség. A polgármester szerint e szempontból Balatonfüred nem áll rosszabbul, mint mások.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!