Hírek

2007.07.13. 02:27

Csalással vádolják a volt igazgatónőt

Veszprém (ma) - A megyeszékhely egyik általános iskolájának volt igazgatóját és két társát csalással vádolja az ügyészség.

Mátételki András

A vádirat szerint K. Ilona 2003-ban munkanélküli volt s gyereket várt. Nem tudott elhelyezkedni, de hogy jövedelemre tegyen szert, megállapodott a Deák Ferenc Általános Iskola akkori igazgatójával, B. Rolandnéval és a gazdasági vezetővel, K. Józsefnével, hogy fiktív munkaviszonyt hoznak létre neki. A 36 éves asszonyt 2003 szeptemberétől a következő év június végéig kisegítő munkakörben alkalmazták. Dolgoznia nem kellett, ennek ellené-re havonta felvett 50 ezer forintot, összesen 624 ezer forint jövedelemhez jutott. Ugyancsak jogosulatlanul vette igénybe az amúgy munkaviszonyhoz kötött gyermekgondozási díjat, valamint a terhességi és a gyermekágyi segélyt 2004 júliusa és 2006 áprilisa között. Ezzel a Magyar Államkincstárat 834 ezer forinttal rövidítette meg. Az 55 éves B. Rolandné az eljárás alatt mindkét összeget visszafizette az önkormányzatnak. A vádiratban az is szerepel, hogy a volt igazgató törvénytelen szerződést kötött 2004 júliusában a Harmónia Közhasznú Alapítvánnyal. Két tantermet és az úgynevezett tükrös termet úgy adta bérbe határozatlan időre, hogy azért nem kért pénzt, ezzel a városi önkormányzatnak vagyoni hátrányt okozott. Az 55 éves gazdasági vezető - az igazgatónő tudtával - munkába járás címén tavalyelőtt szeptemberben több mint ötezer forintot vett fel. A menetlevél szerint Felsőörsről utazott be autóval, holott ő Veszprémben lakott. A vádpontok között az is szerepel, hogy tavaly az iskolában a diákoktól fénymásolás címén fél évre 200 forintot szedtek be, ám bizonylatokat nem adtak. Az iskola egykori két vezetőjét, valamint ismerősüket társtettesként elkövetett csalással vádolja az ügyészség.

Az iskola egykori két vezetőjét társtettesként elkövetett csalással vádolják

Az iskola egykori két vezetőjét társtettesként elkövetett csalással vádolják

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!