Hírek

2007.07.09. 02:28

Foci, műsor és jó szórakozás

Sümegprága - A szombati falu- és Napló-napon minden adott volt ahhoz, hogy jól érezze magát minden résztvevő az estig tartó programokon.

Dallos Zsuzsa

Délelőtt kispályás focibajnokság kezdődött az óvoda udvarán, négy csapat részvételével. A győztes végül a sümegprágai fiatalokból álló együttes lett, a második helyet a Napló, a harmadikat Bazsi, a negyediket a sümegprágai öregfiúk szerezték meg. A díjakat Barták Péter főszerkesztő adta át. A játék idején már készült a finom ebéd az óvoda konyhájában, valamint a helyi festő, Kranabethné Major Katalin alkotásaiból álló színes, hangulatos, sok helyi és környékbeli tájrészletet, épületet bemutató tárlat is megtekinthetővé vált a művelődési ház nagytermében. A délelőtti események között még meg kell említeni a gyerekek részére kiírt hétpróba- vetélkedőt is, ami nem kis kihívást jelentett a falu utcáit végigbicikliző fiatalok számára. A közös ebéd után a résztvevők megízlelhették a finom sümegprágai vörös- és fehérborokat a környék pincéiben, a kedves, barátságos gazdáknak - Fekete Tibornak és Sör Lászlónak - valamint Lampert Miklós alpolgármester kalauzolásának köszönhetően. A délutáni kulturális műsor 17 órakor kezdődött a Pannon Várszínház előadásával, a helyszín ismét az óvoda udvara volt, bár ezúttal nem focipályán, hanem a színpadon zajlottak az események. Ekkor már itt volt a szlovákiai Tany testvértelepülés küldöttsége, akiket Hujber János polgármester vezetett végig a faluban és köszöntött külön a rendezvényen. A küldöttség még fellépést is vállalt, így az érdeklődők a tanyi Lila Akác asszonykórus műsorát is megtekinthették. A színpadon fellépett még a helyi Kalász egyesület, majd a fiatal lányok mutattak be diszkótáncot. Nagy tapsot kaptak a dekoratív ruhában, színes műsorral színpadra lépő helyi hölgyekből álló Huncut Szemek táncosai is. A műsorok gördülékenyen, zökkenőmentesen következtek egymás után, ami Kulcsárné Nagy Ági remek szervezőmunkájának is köszönhető.A Napló-nap hagyományaihoz hűen természetesen ezúttal is nyereménysorsolással ért véget a műsor. Az előfizetők közül a sümegprágai Sótonyi Istvánnak kedvezett a szerencse, aki harmadik díjként egy mixergépet nyert. A második ajándékot, egy szendvicssütőt a sümegprágai Németh Béla kapta, míg a fődíjat, a fritőzt a szomszédos Bazsiból átruccanó Kocsis István nyerte. A nyerteseknek - vagy képviselőiknek - Barták Péter főszerkesztő gratulált, illetve adta át az ajándékokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!