Hírek

2007.11.14. 03:28

A lényeg, hogy működjön

Balatonfűzfő (gyá) - Az utóbbi időben javult a város és a környék bűnügyi, közbiztonsági helyzete, de tennivaló így is akad bőven - derült ki a képviselő-testület múlt heti ülésén, melyen Grúber Sándor rendőr alezredes adott tájékoztatást munkájukról.

Győrffy Árpád

Az almádi kapitányság vezetőjének beszámolójából kiderült, hogy a rendőrség a közbiztonság javításánál és a közlekedési gondok elhárításánál egyaránt támaszkodott a 77 fővel működő Balatonfűzfői Polgárőr Egyesületre. A következő időszakban közös akciót indítanak az idősek körében, hogy tájékoztassák őket a bűnözői szokásokról, trükkökről, és feltérképezik a leginkább veszélyeztetett területeket, személyeket. A képviselő-testület határozatban mondott köszönetet a rendőröknek és polgárőröknek munkájukért. Majorné Kiss Zsuzsanna polgármester az ülésen gratulált Márkus Bélának, a polgárőr-egyesület elnökének a közelmúltban kapott Év Polgárőre kitüntető címhez. A továbbiakban a testület több más mellett vizsgálati szempontokat határozott meg a művelődési központ és könyvtár átszervezéséhez, ami alapján a januárban döntenek az intézmény jövőbeni felépítéséről. Több kiegészítéssel jóváhagyták az önkormányzat ciklusprogramját. Az alapvető cél a város működőképességének biztosítása a kötelező és önként vállalt közfeladatok ellátásához szükséges alapok megteremtésével. A nem kötelező feladatok nem veszélyeztethetik az önkormányzat kötelezően ellátandó feladatainak ellátását - fogalmaz a 2010-ig szóló program. A tervezett beruházások között parti sétány, sétálóutca, Máma-tetői kilátó és ravatalozó építése, utak, járdák felújítása és a Fövenyfürdő korszerűsítése szerepel többek között. A képviselők szempontrendszert fogadtak el a kötvénykibocsátásból származó bevétel felhasználásához készülő szabályzathoz. Döntöttek arról is, hogy csatlakoznak az Arany János tehetséggondozó programhoz, és a következő évben közvélemény- kutatást végeznek a testület döntéseiről, terveiről és az intézmények működéséről. Határoztak arról is, hogy november 29-én közmeghallgatáson adnak számot az eddigi munkáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!