Hírek

2007.11.02. 03:29

Kölcsönből fejezik be

Zirc (ma) - Nyolcvanmillió forint hitelt vesz fel fél esztendőre az önkormányzat az autóbusz-pályaudvar befejezéséhez. Egyebek között erről is döntöttek a képviselők legutóbbi ülésükön.

Mátételki András

A 200 millió forintba kerülő beruházás uniós pályázati forrásból valósul meg. Mivel a pályázatot utólag támogatják, a befejezéséhez szükséges összeget az önkormányzatnak kell megelőlegeznie. A buszpályaudvar műszaki átadására a napokban, ünnepélyes avatására várhatóan december elején kerül sor. Az önkormányzat a meg- levő negyven bérlakásából most négyet értékesít az eddigi bérlőknek - ezek az otthonok összesen közel 25 milliót érnek. Ki tudják fizetni a kórházi dolgozók októberi és novemberi bérét, ugyan- is a döntés értelmében 5,8 milliót adnak át az egészségügyi intézménynek. (Ezenkívül idén összesen plusz 15 millió forintot utalt át az önkormányzat a saját fenntartású kórházának.)Megszavazták azt is, hogy épüljön kerékpárút az állomás és az Alkotmány utca között. Az 500 méteres szakasz - melyen híd készül majd a Cuha fölött - 41 millióba kerül, amelynek 80 százalékára pályázik az önkormányzat. Korábbi döntés értelmében a 2008-as évet, Reguly Antalnak, Zirc nagy szülöttje halálának 150. évfordulóját em- lékévvé nyilvánították. A képviselők most úgy foglaltak állást, hogy a rendezvények költségeinek legfeljebb felét, 500 ezer forintot saját forrásból biztosít az önkormányzat, a fennmaradó költségek fedezetét pályázati támogatásból szeretnék előteremteni.A képviselők felkérték a megyei önkormányzatot, hogy az intézmény fenntartójaként induljon az oktatási infrastruktúra fejlesztése pályázaton a III. Béla gimnázium felújításáért. Az önkormányzat a tervezett fejlesztésekhez engedélyezési tervdokumentációval rendelkezik, s a pályázathoz szükséges önerős pénz felének az előteremtését is vállalja.Zöld utat kapott az az előterjesztés, miszerint a város pályázik egy sebességkijelző berendezésre, amelyet Kar-dosrétnél szerelnének fel. Az elektromos berendezés 1,1 millióba kerül, ebből az önkormányzatnak csak 129 ezer forintot kell vállalnia sikeres pályázat esetén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!