Hírek

2007.11.26. 03:29

Még idén elkerülünk

Balatonfűzfő (hgy) - Rossz időjárási körülmények nehezítik a 71-es főút elkerülő részének építését, de nincs veszélyben a műszaki át- adás december 15-ére tervezett határideje.

Halmos György

Béni Gyöngyi, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője elmondta, hogy a műszaki átadás ideje két hét, de ha elhúzódik, akkor akár egy hónap is lehet, attól függően, hogy a szakhatóságok milyen ütemben végeznek. Hozzátette, hogy ennek függvényében a gépjárműforgalom ideális esetben év vége előtt nem sokkal indulhat meg. Amennyiben a nyertes konzorcium december 15-éig nem adja át az elkerülőt, akkor a szerződés szerint kötbért fizet - vála- szolta a szóvivő. Az építkezés október elején került reflektorfénybe, amikor az alvállalkozók munkalassítással bojkottálták az építkezést, mert fizetési és elszámolási probléma adódott az építtető konzorcium egyik tagjával. A tárgyalások október közepén vezettek eredményre a felek között. A 10,3 milliárd forintból épülő új útvonal 17,3 kilométeres szakaszából 11,6 kilométernyi egyben a leendő M8-as autópálya egyik kétsávos pályájának a része lesz. A három települést - Balatonfűzfőt, Balatonkenesét és Balatonakarattyát - elkerülő út az eredeti tervek szerint 2007 nyarára készült volna el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!