Hírek

2007.12.22. 03:28

Közös karácsony a Kossuth utcán

Pápa (ni) - Különleges ünnep előtt áll a város. A lokálpatriotizmus ünnepel aranyvasárnapon, amikor - a soha nem tapasztalt összefogásnak köszönhetően - nonstop programok várják az érdeklődőket a Kossuth utcai színpadon.

Nagy Imre

Az intézmények egy-egy diákja képviseli az iskolavárosi hagyományokat, a szórakozásról pedig amatőr művészeti együttesek, táncosok gondoskodnak. Az állatsimogatónál nagypapa és unokája fényképezkedhet, a muzeális szánkó és az embernagyságú Mikulás is sok érdeklődőt vonz. Az utca üzletei - az önkormányzat gesztusértékű felajánlásaként - térítésmentesen kitelepülve árusítják portékáikat. A kézműveseknek köszönhetően nem a megszokott bóvli és giccs kerül előtérbe, hanem értékes, szép kínálat várja a vásárlókat. A különböző sütő- és főzőversenyeket betlehemes játék tarkítja, a nyílt színi sütés eredményeként pedig mindenki megkóstolhatja az ünnepi finomságokat. A negyedik adventi gyertyát a betlehemi lánggal gyújtják meg, az Ave Mariát pedig egy Bécsben, a zeneakadémián tanuló pápai lány énekli majd. A szervezők a közös ünnepet, a békés, meghitt hangulatot tartják a rendezvény erősségének. Megmozdult a város - fogalmaznak - és a soha nem látott mértékű összefogásról beszélnek. Itt senkit sem a gazdasági érdek vezérel, önzetlenül segítenek. Kisvállalkozások, magánszemélyek, a városgondnokság, az ÁNTSZ pápai szervezete, a JMK, az ipartestület, ezek vezetői személyesen is szívügyüknek tekintik a programot, amire Pápán még nem volt példa. A feladathoz mindenki hozzátette a maga ötletét, munkáját. A lakosság részéről pedig nagyon jó a fogadtatás. A Kossuth utca régi nyüzsgése elevenedik meg az aranyvasárnapon, mód nyílik borozgatásra, beszélgetésre, egy pillanatnyi megállásra. Családi sétának, kirándulásnak is kiváló a kezdeményezés, hiszen a gyermekeket is számos program várja. S hogy mi lesz a folytatás? A szervezők civil szervezet létrehozásán gondolkodnak, s azon, hogy az utca rendezvényeit egész évben biztosítják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!