Hírek

2007.12.06. 03:29

Pénz nélkül nehéz lesz

Várpalota (fa) - Húsz százalékkal jobban teljesítettek a Faller szakképző növendékei a kompetencia alapú oktatás bevezetésével, a program folytatása azonban az anyagiaktól függ.

Fröhlich András

Az eredmények azonban nem garantálják, hogy a program folytatódik. A humán- erőforrás-fejlesztési operatív program ugyanis csak három évig biztosítja a finanszírozást, további öt évig pedig megköveteli a rendszer működtetését. Az viszont még kérdéses, hogy 2013 után mi lesz. Az igazgatóhelyettes szerint iskolájuk elkötelezett a kompetencia alapú oktatás mellett, és mindent elkövetnek érte. A kieső pályázati forintok azonban hiányozni fognak. Tóth Kálmán ennek ellenére optimista. Úgy véli, a szakképzés viszonylag szerencsés helyzetben van, hiszen itt a tanulóknak nem kell érettségi vizsgát tenniük, ami esetleg megkövetelné, hogy az új mellett a régi tankönyvgarnitúrát is beszerezzék. Ettől függetlenül a tankönyv-finanszírozásban szülői közreműködésre lesz szükség a program zavartalan folytatása érdekében. Azért, hogy ez ne jelentsen jelentős terheket, az iskola már most visszaszedi a tankönyveket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!