Hírek

2007.12.01. 03:29

Vizsgabázist avattak

Balatonfüred (nfb) - Húszmilliós beruházással műszaki vizsgaállomást hozott létre a Balaton Volán, ahol ezentúl személyautókat is vizsgáztathatnak. A vizsgaállomást csütörtökön avatták fel.

Németh F. Bernadett

Az ünnepségen Csima László, a Balaton Volán Zrt. vezérigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta: a Nemzeti Közlekedési Hatóság júliusban írt ki pályázatot már működő vizsgabázisok tevékenységének bővítésére és újak létrehozására. A zrt. balatonfüredi területi igazgatóságán 2000 óta működik kijelölt vizsgálóállomás, teherautók és saját autóbuszaik vizsgáztatását végezték itt. A pályázati kiírás lehetőséget adott ennek bővítésére. A Balaton Volán pályáza- ta eredményes volt, minden pályázott kategóriában (személygépkocsi, tehergépkocsik, pótkocsik, motorkerékpárok) megszerezték a típusfüggetlen műszaki vizsgáztatási jogot. A vizsgabázist a Balaton Volán saját beruházásban, 20 millió forintból valósította meg. Dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere örömét fejezte ki a kistérség nevében is a vizsgabázis létrehozásá- ért, hiszen ez az itt élők kényelmét szolgálja. Ezentúl nem kell a megyeszékhelyre utazniuk, időt, pénzt költeniük olyan szolgáltatásra, amely helyben elérhető. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a Balaton Volán, melyet a város önkormányzata stratégiai partnerének tekint, nem áll meg ennél a fejlesztésnél, hanem képes lesz további beruházások megvalósítására, például a balatonfüredi buszpályaudvar felújítására is. A kijelölési dokumentumot, amely felhatalmazza a Balaton Volánt a vizsgáztatásra, Agócs István, a Nemzeti Köz- lekedési Hatóság Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságának vezetője nyújtotta át Csima Lászlónak, majd ünnepélyes keretek között felavatták a műszaki vizsgaállomást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!