Hírek

2008.01.29. 03:28

Egy vidéki igazgató: szintén zenész

Külsővat - A megye egyik legnagyobb szociális intézetének igazgatói irodájában csak ámul és bámul az ember, hiszen az 56 éves Szalai Józsefről olyasmik derülnek ki, amire nem is gondolnánk: countryzenekar-ban játszik és szenvedélyes fotós.

Németh Sándor

- Miért éppen most került ismét előtérbe? Mit szeretnének elérni az együttessel? - Igazából éneklő együttesként próbáljuk meghatározni magunkat. Nevünkkel mindenképpen demonstrálni szeretnénk, hogy vatiak, azaz külsővatiak vagyunk. Másrészt, hogy elköteleztük magunkat a vidéki zene, a country iránt. A Vati Fiúk C.C. éneklő együttesünknek van egy szép emblémája, ahol a név mellett egy westernkalap és egy kék színű virág látható. Természetesen mindkettő szimbólum, de ez utóbbi, a kék színű virág azt is jelenti számunkra, amit Tolcsvay László az egykor népszerű dalában megüzent: nekünk egy dolog a fontos, a barátok szava! A dal ma talán aktuálisabb, mint bármikor, hiszen soha nem érünk rá semmire. Megyünk, rohanunk és kiüresedünk , miközben oly sokan vagyunk, akik összekapaszkodhatnánk, ki-nyújthatnánk egymás felé a kezünket. Csak észre kellene vennünk egymást!

- Nemes gondolat. Akár követei is lehetnek az egymásra találás örömének. Gondolom, sokfelé hívják önöket muzsikálni.- Bármilyen rendezvényen szívesen fellépünk, a zenei stílusirányzat jellegéből fakadóan természetesen a könnyű szórakoztatás a célunk, miközben mi is nagyon jól érezzük magunkat. Meghívásokat kaptunk falunapokra, de felléptünk már nyugdíjasok összejövetelén, az emlegetett almafesztiválon, sőt karácsonyi ünnepségen is. A közeljövőben pedig az iskolai jótékonysági rendezvényre várnak bennünket. Az utóbbi időben felfedeztük a falusi kocsmák nyújtotta - semmihez nem hasonlítható - hétvégi sörparti-hangulatot , melyhez kiválóan illik a countrys mulatozás. Decemberben egy merseváti kocsmában, a Bohémtanyán volt az első ilyen jellegű fellépés, hamarosan Marcalger-gelyiben fogunk egy kicsit kocsmázni .

- Na de a szenvedélyeknek ezzel még nincs vége, Ön komolyan fotózik is. Az irodája falán látható képeket bárki megirigyelhetné. - Egyszerű fotós vagyok, aki szereti megörökíteni a körülötte lévő világot a saját gyönyörűségére. Egyébként már gyermekkoromban is ott lógott a Pajtás gép a nyakamban. Azóta persze már komolyabb géppel lövöldözök a való világra. Szeretem a természetet, a pillanat élménye mindig lenyűgöz.

- A pecázásé is? - Mondhatnám azt is, hogy a közelgő nyugdíjra tréningezem. Mert egyszer azzal is szembesülni kell, s én nem akarok unatkozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!