Hírek

2008.01.29. 03:27

Fánksütő verseny borúti bállal

Balatonakali (vi) - Negyedszer szerveztek a farsang idején fánksütő versenyt a Fék vendéglő- ben. Ezúttal nyolc csapat vállalkozott a megmérettetésre.

Varga Ibolya

Tóth Béla, a vendéglő tulajdonosa fontosnak tartja a gasztronómiai hagyományok ápolását, ezért is szervezi meg a versenyt farsang idején. Ezúttal azzal bővült a program, hogy a versenyt követő bálra társrendezőként bejelentkezett a Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület, mely szervezet aztán a vártnál kisebb számban képviseltette magát.

A fánkokat szakértő zsűri bírálta, melynek munkáját Domonkos Miklós, a Lontai Egon Gasztronómiai Társaság regionális elnöke vezette, és helyet foglalt a tagjai kö-zött Hervay Katalin, a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum Kht. oktatásfejlesztési tanácsadója. A pályamunkákra arany-, ezüst- és bronzérmes minősítést adtak, de idén olyan jól sikerült ez a finomság, hogy öt arany- és három ezüstérmet adtak ki.

Az első három helyezett vásárlási utalványokat is kapott, és a legsikeresebb versenyző, a veszprémvarsányi Papp Eleonóra elnyerte a fánkkirály címet. Bár az összes versenyző hölgy volt, ezt a zsűri tagjai nem tudhatták, hiszen a sorszámuk alapján értékeltek.

A farsangi bálban is fontos szerepet kaptak a fánkok, a hagyományos szalagoson kívül volt forgácsfánk, almás, burgonyás, sőt utóbbiak között olyan is akadt, melyet fürjtojással béleltek. Ezeket azonban már az étterem szak-emberei készítették el.

A menüben a legnagyob sikert a legényfogó leves és a kakaspörkölt aratta, de a svéd-asztalon ezeken kívül is rengeteg finomság volt.

Az ételekhez Nagy Imre, a Barátcsuha borház tulajdonosa ajánlott borokat.

A fánkokat szakértő zsűri bírálta, melynek munkáját Domonkos Miklós, a Lontai Egon Gasztronómiai Társaság regionális elnöke vezette, és helyet foglalt a tagjai kö-zött Hervay Katalin, a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum Kht. oktatásfejlesztési tanácsadója. A pályamunkákra arany-, ezüst- és bronzérmes minősítést adtak, de idén olyan jól sikerült ez a finomság, hogy öt arany- és három ezüstérmet adtak ki.

Az első három helyezett vásárlási utalványokat is kapott, és a legsikeresebb versenyző, a veszprémvarsányi Papp Eleonóra elnyerte a fánkkirály címet. Bár az összes versenyző hölgy volt, ezt a zsűri tagjai nem tudhatták, hiszen a sorszámuk alapján értékeltek.

A farsangi bálban is fontos szerepet kaptak a fánkok, a hagyományos szalagoson kívül volt forgácsfánk, almás, burgonyás, sőt utóbbiak között olyan is akadt, melyet fürjtojással béleltek. Ezeket azonban már az étterem szak-emberei készítették el.

A menüben a legnagyob sikert a legényfogó leves és a kakaspörkölt aratta, de a svéd-asztalon ezeken kívül is rengeteg finomság volt.

Az ételekhez Nagy Imre, a Barátcsuha borház tulajdonosa ajánlott borokat.

A fánkokat szakértő zsűri bírálta, melynek munkáját Domonkos Miklós, a Lontai Egon Gasztronómiai Társaság regionális elnöke vezette, és helyet foglalt a tagjai kö-zött Hervay Katalin, a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum Kht. oktatásfejlesztési tanácsadója. A pályamunkákra arany-, ezüst- és bronzérmes minősítést adtak, de idén olyan jól sikerült ez a finomság, hogy öt arany- és három ezüstérmet adtak ki.

Az első három helyezett vásárlási utalványokat is kapott, és a legsikeresebb versenyző, a veszprémvarsányi Papp Eleonóra elnyerte a fánkkirály címet. Bár az összes versenyző hölgy volt, ezt a zsűri tagjai nem tudhatták, hiszen a sorszámuk alapján értékeltek.

A farsangi bálban is fontos szerepet kaptak a fánkok, a hagyományos szalagoson kívül volt forgácsfánk, almás, burgonyás, sőt utóbbiak között olyan is akadt, melyet fürjtojással béleltek. Ezeket azonban már az étterem szak-emberei készítették el.

A menüben a legnagyob sikert a legényfogó leves és a kakaspörkölt aratta, de a svéd-asztalon ezeken kívül is rengeteg finomság volt.

Az ételekhez Nagy Imre, a Barátcsuha borház tulajdonosa ajánlott borokat.

Az első három helyezett vásárlási utalványokat is kapott, és a legsikeresebb versenyző, a veszprémvarsányi Papp Eleonóra elnyerte a fánkkirály címet. Bár az összes versenyző hölgy volt, ezt a zsűri tagjai nem tudhatták, hiszen a sorszámuk alapján értékeltek.

A farsangi bálban is fontos szerepet kaptak a fánkok, a hagyományos szalagoson kívül volt forgácsfánk, almás, burgonyás, sőt utóbbiak között olyan is akadt, melyet fürjtojással béleltek. Ezeket azonban már az étterem szak-emberei készítették el.

A menüben a legnagyob sikert a legényfogó leves és a kakaspörkölt aratta, de a svéd-asztalon ezeken kívül is rengeteg finomság volt.

Az ételekhez Nagy Imre, a Barátcsuha borház tulajdonosa ajánlott borokat.

Az első három helyezett vásárlási utalványokat is kapott, és a legsikeresebb versenyző, a veszprémvarsányi Papp Eleonóra elnyerte a fánkkirály címet. Bár az összes versenyző hölgy volt, ezt a zsűri tagjai nem tudhatták, hiszen a sorszámuk alapján értékeltek.

A farsangi bálban is fontos szerepet kaptak a fánkok, a hagyományos szalagoson kívül volt forgácsfánk, almás, burgonyás, sőt utóbbiak között olyan is akadt, melyet fürjtojással béleltek. Ezeket azonban már az étterem szak-emberei készítették el.

A menüben a legnagyob sikert a legényfogó leves és a kakaspörkölt aratta, de a svéd-asztalon ezeken kívül is rengeteg finomság volt.

Az ételekhez Nagy Imre, a Barátcsuha borház tulajdonosa ajánlott borokat.

A farsangi bálban is fontos szerepet kaptak a fánkok, a hagyományos szalagoson kívül volt forgácsfánk, almás, burgonyás, sőt utóbbiak között olyan is akadt, melyet fürjtojással béleltek. Ezeket azonban már az étterem szak-emberei készítették el.

A menüben a legnagyob sikert a legényfogó leves és a kakaspörkölt aratta, de a svéd-asztalon ezeken kívül is rengeteg finomság volt.

Az ételekhez Nagy Imre, a Barátcsuha borház tulajdonosa ajánlott borokat.

A farsangi bálban is fontos szerepet kaptak a fánkok, a hagyományos szalagoson kívül volt forgácsfánk, almás, burgonyás, sőt utóbbiak között olyan is akadt, melyet fürjtojással béleltek. Ezeket azonban már az étterem szak-emberei készítették el.

A menüben a legnagyob sikert a legényfogó leves és a kakaspörkölt aratta, de a svéd-asztalon ezeken kívül is rengeteg finomság volt.

Az ételekhez Nagy Imre, a Barátcsuha borház tulajdonosa ajánlott borokat.

A menüben a legnagyob sikert a legényfogó leves és a kakaspörkölt aratta, de a svéd-asztalon ezeken kívül is rengeteg finomság volt.

Az ételekhez Nagy Imre, a Barátcsuha borház tulajdonosa ajánlott borokat.

A menüben a legnagyob sikert a legényfogó leves és a kakaspörkölt aratta, de a svéd-asztalon ezeken kívül is rengeteg finomság volt.

Az ételekhez Nagy Imre, a Barátcsuha borház tulajdonosa ajánlott borokat.

Az ételekhez Nagy Imre, a Barátcsuha borház tulajdonosa ajánlott borokat.

Az ételekhez Nagy Imre, a Barátcsuha borház tulajdonosa ajánlott borokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!